8bce1349-dbbf-4afe-bfba-0342e003d093

El restaurant Ca la Cinta va reobrir portes el dissabte 12 d’abril, amb una inauguració el dia abans. Amb una gran afluència de gent, no va faltar un tast de pa amb tomàquet, embotit i truites, amb begudes i còctel de cava. La festa al restaurant de l’Alou, va ser amenitzada per en Ros Meliton.

El local, amb un canvi radical, combina una fusió d’aire modern amb rústic. Aquestes obres s’han fet en dues fases, primer la sala del restaurant i ara, la renovació de la cuina i lavabos. També està previst per més endavant fer un altre menjador per a colles a la part de dalt. “Amb aquest canvi podrem fer més coses, plats més elaborats, ara mateix tenim una capacitat per a unes 85 persones, abans en teníem més, però hem decidit tenir menys gent, per poder treballar millor i oferir més bon servei” explica Ferran Rovira, fill de la Cinta, que agafa el relleu a la seva mare.

Ca la Cinta és un negoci familiar, que va obrir portes l’any 2001, quan la Cinta de Casacuberta, desprès d’anys d’experiència en l’hosteleria treballant al Cobert de Puigcercós, va apostar i agafar el traspàs de la fonda que hi havia aleshores.  Més tard, el fill petit, en Ferran, al acabar els estudis es va incorporar a treballar a la cuina, i ara ha arribat el moment de fer un pas més, per això la segona generació ha apostat per una remodelació de tot el restaurant, “la cuina havia quedat molt petita per treballar i innovar, agafem el relleu de la mare amb la meva germana Núria, jo estaré al davant però la meva germana també hi és” comenta en Ferran.

L'interior del renovat menjador de Ca la Cinta, el dia de la inauguració

L’interior del renovat menjador de Ca la Cinta, el dia de la inauguració

La línia de la cuina serà la mateixa que fins ara, “una cuina tradicional com la que sempre hem fet però sí que hi introduirem nous plats, potser no tan tradicionals”. En aquesta nova etapa, Ca la Cinta estarà obert des de les 8 h del matí fins a les 18 h de la tarda oferint esmorzars de forquilla i menús al migdia.

En aquesta nova etapa no es faran sopars, però sí que es farà un sopar temàtic al mes. El primer sopar temàtic serà el segon dissabte de maig, amb un menú degustació maridat amb vins catalans, oferit pel Celler de Prats. La nova generació, continua apostant pels productes de km0  “utilitzem producte natural, de cultiu propi, per exemple els productes de l’hort els cultivem nosaltres mateixos, la resta de productes són comprats a prop de casa, volem producte de com més a prop millor. Volem promocionar els productes que ens ofereix el Lluçanès, com formatges, melmelades…”, comenta en Ferran, “ens agradaria fer una col·laboració entre tots els restaurants, hostals, productors locals, cases rurals… junts podem fer una associació i fer més promoció del nostre territori del que hi ha, ajudar-nos els uns als altres en promocionar el que tenim i oferim”.