Aquest dilluns 18 de novembre va començar la 6a edició del curs d’Especialització en Formatgeria Artesana al Lluçanès, organitzat pel Consorci del Lluçanès i la Universitat de Vic, amb un total de 12 alumnes d’arreu de Catalunya.

Com a novetat important, els alumnes faran, al llarg del curs, un projecte de formatgeria pròpia que, al final, es pot fer realitat a través del Servei de Desenvolupament Rural del Consorci. L’objectiu del curs és que les persones que el realitzen surtin amb una base important de coneixement del sector formatger i un ventall ampli de recursos, perspectiva i realitat del sector.

La presentació va anar a càrrec del president del Consorci, Marc Sucarrats, el director de l’ens, Xavier Barniol, la tècnica de formació del Consorci, Mònica Jofre i un representant de la Universitat de Vic. Sucarrats va descriure el curs com un dels projectes “més importants del Consorci”, i va afegir que és una oportunitat per revitalitzar el sector: “a veure si entre tots aixequem el món de la llet, que està molt tocat”.

EL NOU OBRADOR, “ENCALLAT”

Els pressupostos del Consorci per aquest 2019, aprovats el novembre passat, incloïen les partides per a “la construcció d’una formatgeria col·lectiva i obrador comunitari al Lluçanès”.

Uns equipaments que havien de servir per realitzar la part pràctica de la formació del curs, i per desenvolupar projectes en el món del formatge. Un any després, encara no s’han començat a fer els primers passos per construir-lo, ni s’ha defi nit la seva ubicació. L’Ajuntament d’Olost havia de cedir un terreny annex al Consorci, però com explica Sucarrats era propietat del Bisbat i ara l’ajuntament hi està negociant. Com afegeix ell mateix, el nou obrador està “encallat”.//

 

Marc Sucarrats, nou president del Consorci, al centre presentant el Curs de Formatgeria Artesanal.// F: Consorci del Lluçanès

Marc Sucarrats, nou president del Consorci, al centre presentant el Curs d’especialització en Formatgeria Artesanal.// F: Consorci del Lluçanès