15693414811_7e7bc8e489_o

 

El proper 1 d’octubre Sant Feliu Sasserra viurà una nova Fira de les Bruixes. La història es deixarà sentir pels carrers del poble, en forma d’escenes teatralitzades, enguany escrites i dirigides per Montse Rodríguez i Tomeu Amer. Durant el segle XVII la pobresa i la por dominaven el poble, i més de 400 dones van ser acusades injustament de bruixeria.

Totes elles eren innocents utilitzades pels poderosos per justificar la pobresa o per interessos variats. En la història d’enguany, els fils dels poderosos els mourà una dona malvada moguda per l’odi. Com explica Rodríguez, a l’hora de pensar en el personatge s’han deixat inspirar per un dels malvats per excelència, el protagonista de l’obra Ricard III, de William Shakespeare.

22688515116_0dab6177bd_oEls poderosos del poble, l’alcalde, els representants de l’església o el jutge, jugaran el joc de les lleis i la manipulació per conduir noves víctimes a l’etern final, al Serrat de les Forques. Els mecanismes per justificar l’acció del poder sempre dominen el poble ras, que s’esplaiarà a la taverna o jugant tranquilament a la plaça, en les escenes divertides que acompanyaran el dramàtic transcurs dels
personatges.

Una vuitantena d’actors i actrius han viscut immersos en aquesta història durant les darreres setmanes. Mentrestant, les accions polítiques repressives viscudes aquest octubre, recordaven la necessitat de fer memòria. Les lleis i la justícia no van mai agafades de la mà a Sant Feliu…

 

 

La Caputxeta Galàctica a la Fes-ta Bruixa

El dia 31 d’octubre la Fes-ta Bruixa marcarà l’inici amb La Caputxeta
Galàctica de la companyia InsectotròpicsInsectotropics-2

un espectacle escènic d’art multimèdia que versiona el conegut conte de la Caputxeta, oferint una visió singular i esotèrica del popular mite. La festa continuarà a l’Ateneu amb els concerts de Sixtus i Murmuro, conjunt que compta amb la presència del músic local Albert Cortinas.

Durant els dies previs s’han portat a terme diverses activitats a la Biblioteca, entre elles la presentació de la novel·la Sota la volta del cel, de Glòria Peraita, el divendres 27 d’octubre a 2/4 de 8 de la tarda. La història està protagonitzada per la Joana, una remeiera sasserrenca que haurà de lluitar contra l’acusació de bruixeria en ple segle XVII.