El Lluçanès, a punt per acollir La Volta

Olost acollirà l’inici de l’etapa del dia 22 de març i el dia 23 la prova tornarà a travessar la comarca

La 102a edició de la Volta Catalunya, que començarà el pròxim 20 de març i s’allargarà fins al dia 26 del mateix mes, ja està a la cantonada. La prova, que consta dins el calendari de l’UCI (Unió Ciclista Internacional) comptarà amb 25 equips – 18 de World Tour i set de convidats – i transcorrerà dos dies pel Lluçanès, passant pels nuclis d’Olost, Perafita i Oristà.
Amb una edició més passant per la comarca, la prova ciclista més important celebrada a Catalunya, confirma la fidelitat amb el Lluçanès des del 2018, any des del qual en cada edició alguna etapa ha trepitjat terres lluçaneses.


Sortida d’etapa a Olost, meta volant a Perafita, i la novetat d’Oristà

El pas pel Lluçanès serà en dues jornades consecutives corresponents a les etapes 3 i 4. L’etapa 3 tindrà l’estrena inèdita d’Olost com a punt de sortida. Una etapa de 181,5 quilòmetres que suposarà el segon final en alt de la prova a l’estació d’esquí de La Molina, i en la que els corredors també hauran de coronar el Coll de la Creueta, de categoria especial – el primer final en alt és, a la segona etapa, a Vallter.
Per la seva banda, l’etapa 4, serà la jornada més llarga d’enguany: 188 quilòmetres, que separaren Llívia i Sabadell. Només començar, els corredors hauran d’enfilar, de nou, el port de La Molina i dirigir-se, també novament, cap al Lluçanès. Hi entraran superant el Collet de Sant Agustí. Tot seguit, al seu pas per Perafita, els més velocistes combatran per la meta volant. L’etapa seguirà fins a Oristà, direcció Moià pel tram conegut com a Dragon Khan.


A l’abril torna la reVolta

Enguany també se celebrarà la 4a edició de la reVolta, l’edició femenina de la Volta, en format d’etapa única. La prova, que tindrà lloc al dissabte 29 d’abril, comptarà amb la participació de 14 equips de talla mundial, entre ells els dos equips catalans: Massi Tactic i Zaaf, a més de la participació de la Selecció Catalana. La prova transcorrerà pel Vallès, tenint com a centre neuràlgic Sant Cugat.//

Entrada similar