La comarca segueix a l’aire tres anys després de la consulta del 26J

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Text” background_layout=”light” text_orientation=”left” text_line_height=”1.8em” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

FOTO LLUÇANES

 

Ja fa tres anys de la consulta per la comarca del Lluçanès i no hi ha hagut cap pas en ferm per la seva oficialització. L’any 2014 la Comissió de Delimitació Territorial de Catalunya va emetre un informe favorable, per unanimitat dels seus membres, a favor de la creació de la nova comarca del Lluçanès. Només faltava que el Govern redactés l’avantprojecte de llei i s’aprovés al Parlament de Catalunya.

L’any 2015, després de mesos d’estira i arronsa entre alcaldes i Govern, es va decidir sotmetre la comarca a votació en una consulta el 26 de juliol. Després d’una campanya amb llums i ombres, on alguns alcaldes que sempre havien donat suport a la comarca van exhibir dubtes, la consulta va complir les condicions pactades amb Governació: s’havia de fer comarca, però com?

Ja en LaRella apareguda el 30 de juliol de 2015, veient la indefinició dels alcaldes, prevèiem que potser la incertesa es mantindria “els propers 4 anys”. De moment anem camí de complir la predicció. La gent ja es va expressar en consulta però la voluntat dels alcaldes és volàtil: l’any 2003, 21 de les 23 candidatures donaven suport a un full de ruta per la comarca, i de la mateixa manera, amb l’acord post-consulta de Santa Creu (2015) ,van decidir avançar junts cap a ella.

Però en els últims anys s’ha reformulat i indefinit la visió: un nou Consorci, una comarca de 8 municipis, una “Mancomunitat”…? Finalment s’ha deixat la comarca a la teulada del Parlament, que ja és ben sabut que ha patit moltes sotragades en els últims temps.

Isaac Peraire, president del Consorci del Lluçanès, preveu que es tiri endavant l’oficialització, ara que s’ha reiniciat l’activitat parlamentària, però com diu, encara no se n’ha començat a parlar.

Mentrestant els alcaldes no empenyen i obvien “el tema”. Potser el ressusciten de cara a les municipals de l’any vinent…

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Entrada similar