Alerta pel coronavirus al Lluçanès: més de quaranta casos en els últims deu dies

Els últims deu dies s’ha registrat un augment important de casos de coronavirus a l’Àrea Bàsica de Salut (ABS) Lluçanès, amb 29 nous casos confirmats per PCR i 116 casos sospitosos més. La dada és alarmant si es té en compte que en total durant tota la pandèmia s’hi han registrat 88 casos confirmats i 749 de sospitosos. És a dir, un de cada tres casos s’ha detectat aquests últims dies. La principal pujada s’ha registrat a Prats, amb 14 casos en els últims quinze dies, i a Sant Bartomeu, que en tan sols una setmana ha detectat 14 casos nous.

NOU CASOS EN UNA SETMANA A SANT BOI


Als casos de l’ABS Lluçanès (Prats, Olost, Lluçà, Perafita, Sant Bartomeu, Sant Martí, Oristà i Merlès) cal sumar-hi que les dades també han seguit empitjorant a la resta de la comarca. És el cas de Sant Boi, on es va detectar un brot amb més de 50 positius en una residència de salut mental. Al municipi s’hi han registrat 52 casos positius en els últims catorze dies, i 9 d’aquests casos s’han detectat tot just en els últims set dies.

ELS AJUNTAMENTS DEMANEN DISMINUIR LES TROBADES

Els ajuntaments que conformen l’ABS Lluçanès i els professionals de l’equip d’atenció primària han emès un comunicat alertant de l’increment de detecció de nous casos de coronavirus al territori, que atribueixen en part a l’increment de proves PCR que es realitzen a l’ABS tant en persones simptomàtiques com en l’estudi de contactes de persones que han donat positiu.

En el comunicat assenyalen que l’empitjorament s’explica també per l’augment de la mobilitat i la interacció social (amb l’inici del curs escolar i d’altres activitats), i remarquen que la pandèmia no s’ha acabat i “no podem banalitzar la situació”. És per això que ajuntaments i professionals de la salut demanen no relaxar les mesures de prevenció i disminuir els contactes socials i les trobades amb persones que no siguin de l’àmbit familiar, a més de ventilar correctament els espais tancats.

FALSA ALARMA A L’ESCOLA DE SANT BARTOMEU

Dos grups d’infantil de l’escola Montjoia de Sant Bartomeu del Grau continuaran confinats fins al dia 6 tot i que ja saben que tots els alumnes i la mestra han donat negatiu en la prova PCR que se’ls va fer el dimecres 30. Compliran així els deu dies preceptius d’aïllament marcats per la Generalitat quan es detecta un cas sospitós.

Entrada similar