Dracs i corones: disfresses d’estar per casa

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Text” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Per_ Clàudia Molina

Estrenem nova secció! Manualitats per fer amb nens, amb objectes reciclats o que tinguem per casa, senzilles i fàcils! Amb fotografies pas a pas i explicacions clares per passar una tarda entretinguda. Aptes per a totes les edats!  Comencem!

Dracs i corones: allarga el Sant Jordi

Engeguem amb dues manualitats inspirades en la Diada, el material principal de les quals són rotlles de paper del lavabo!

GENERAL

Corona de prínceps i princeses

MATERIALS CORONES

MATERIALS

 • Rotlles de paper del lavabo.
 • Tisores (nosaltres hem utilitzat unes de normals i unes que tallen amb zig-zag que teníem a casa!).
 • Corda.
 • Cola blanca i pinzell.
 • Washi-tapes (que són una mena de cinta adhesiva japonesa feta de paper d’arròs). Però es pot utilitzar qualsevol cosa! Pintura, retoladors, enganxines, gomets… El què hi hagi!

 

 

 

PAS A PAS

1) Començarem retallant les punxes de la corona.

PAS 1 CORONES

2) Ara, la part més divertida… Decoreu-la com més us agradi!

PAS 2 CORONES

3) Amb l’ajuda de la punxa de les tisores (o del ganivet, el que vagi millor), feu un forat a banda i banda del tub.

4) Talleu dos trossos de corda de la mateixa mida, assegurant-vos que siguin prou llargs perquè arribin per lligar per sota de la barbeta. Passeu un extrem de la corda pel forat (de fora a dins) i feu un nus perquè no s’escapi. Repetiu l’operació amb l’altre tros.

PAS 4 CORONES

5) Afegiu unes gotetes de cola blanca al nus (amb el pinzell o els dits) per assegurar que queda ben fort i deixeu que s’assequi uns minuts.

6) Et voilà! Ja teniu una corona!

FINAL CORONES (PAS 6)

Musells de drac

MATERIALSMATERIALS DRACS

 • Rotlles de paper del lavabo.
 • Tisores.
 • Corda.
 • Cola blanca i pinzell.
 • Pintures i pinzells.
 • Paper de celofana (o de seda, o el que hi hagi per casa!).
 • Opcionalment, retolador negre.

 

 

 

PAS A PAS

1) Començarem pintant els musells del color que vulguem. Llisos, a ratlles… totalment lliure!

PAS 1 DRACS

2) Mentre s’asseca, retallarem el paper de celofana amb tires verticals del mateix tamany. (No cal que sigui mil·limètric, simplement similars!)

PAS 2 DRACS

3) Encolarem un extrem interior del rotlle de paper i sense deixar que s’assequi anirem enganxant les tires de paper per tot el perímetre. Podeu fer diverses capes, afegint més cola quan ja hagueu fet tota la volta.

PAS 3 DRACS

4) Si voleu afegir-hi més detalls, podeu dibuixar els forats del nas i les línies del musell.PAS 4 DRACS

5) Com hem fet en la manualitat anterior, amb l’ajuda de la punxa de les tisores (o del ganivet, el que vagi millor), feu un forat a banda i banda del tub.

6) Talleu dos trossos de corda de la mateixa mida, assegurant-vos que siguin prou llargs perquè arribin per lligar per sota de la barbeta. Passeu un extrem de la corda pel forat (de fora a dins) i feu un nus perquè no s’escapi. Repetiu l’operació amb l’altre tros.PAS 6 1DRACS

7) Per reforçar el nus i que no s’escoli pel forat, poseu unes gotes de cola blanca i deixeu que s’assequi.

8) I TATXAN!! Ja tenim complert l’atrezzo del dia de Sant Jordi!

 

Fins aquí, els tutorials per fer algunes manualitats inspirades en Sant Jordi amb els vostres fills. Us haig de confessar que aquestes les he fet jo. Si voleu veure el resultat final real de la nostra tarda en família, passeu a la següent fotografia…

RESULTATS NENS

Haig de dir que això ha estat fet per una nena de quatre anys!

I, ah! Me’n descuidava! De regal ens va redecorar les parets de casa amb un preciós grafit de les seves manetes perfectament delineades en un color gos com fuig… BONES MANUALITATS!

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Entrada similar