Manualitats exprés per a casos d’emergència

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Text” background_layout=”light” text_orientation=”left” text_line_height=”1.8em” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Tot just acabem de superar l’equador de l’estiu i és molt fàcil que, a aquestes alçades de la pel·lícula, se’ns acabin les idees i recursos per fer amb nens fora de les activitats pròpiament d’estiu. Aquí us ensenyem tres de ben fàcils i senzilles (de menor a major complicació per a l’infant) amb material que podràs trobar a la cuina i que, a part de passar una estona entretinguda, podran posar en pràctica la motricitat fina i la coordinació ull-mà. Comencem!

Plata de sal (Podríem haver-la titulat amb un nom més científic i rebuscat però, realment, només es necessiten aquests dos materials…)

 

MATERIALS

 

FOTO 1

 

● Sal: un bon grapat (i amb un bon grapat ens referim a un quilo o més!).

● Una plata fonda (de les de les amanides o pel forn!).

 

PAS A PAS (AGAFA’T QUE VENEN CORBES!)

1. Agafa la plata i afegeix-li la sal.

2. Deixa que la criatura experimenti amb els seus propis dits i dibuixi el que li vingui de gust: dibuix lliure, lletres, números, formes geomètriques… I resa tot el que puguis perquè tota aquesta sal no vagi per terra!

 

VARIANTS

Si la plata és de vidre transparent i a casa teniu una taula de llum, l’activitat pujarà a un nivell superior! I si no es disposa de tanta quantitat de sal, es pot fer amb sucre, farina de galeta, cuscús…

 

FOTO 2

 

Macarrons i espaguetis (seguim amb la mateixa tònica que l’anterior…)

 

MATERIALS

 

FOTO 3

● Restes de plastilina.

● Un grapat de macarrons.

● 1 espagueti (exacte, amb UN és suficient per a cada nen!).

 

PAS A PAS

1. Fes una bola amb la plastilina.

2. Clava-hi l’espagueti.

3. Explica-li al teu fill/a, nebot/da, veí/veîna que l’activitat consisteix en enfilar macarrons per l’espagueti cronometrant quants en pot enfilar en un determinat temps, fent curses o simplement practicant sense presses… Això és a gust del consumidor!

 

FOTO 4

 

VARIANTS

Si aquell dia et sents valent/a ofereix-li pistons (si domina totalment el tema dels macarrons) i prepara l’escombra!

Arròs lliscant

 

MATERIALS

FOTO 5

 

● Un grapat d’arròs.

● Una palleta (normalment són de plàstic però si les teniu de paper o metàl·liques, millor que són més ecològiques i també funcionen!

● Un plat fondo.

 

PAS A PAS

1. Sobre del plat fondo perquè l’arròs no s’escampi, l’activitat consisteix en fer passar els grans d’arròs pel forat de la palleta sense perdre la vista en l’intent!

 

I fins aquí les activitats del dia! Més fàcils, impossible! I com sempre, amb materials que podem trobar per casa… BONES MANUALITATS!

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Entrada similar