Olost ja fa olor de Festa Major!

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Text” background_layout=”light” text_orientation=”left” text_line_height=”1.8″ text_line_height_tablet=”1.8″ text_line_height_phone=”1.8″ use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

El sopar popular durant el Fava Fest / F: LACRÀPULA
El sopar popular durant el Fava Fest / F: LACRÀPULA

 

Donem la benvinguda a l’Agost i a Olost ja es respira ambient de Festa Major. Seran 13 dies plens d’actes i festivitat marcats al calendari de tots els olostencs i olostenques. Actes populars i tradicionals com la Caminada Nocturna que ja celebra la seva 21a edició, les 6h de natació, la baixada de carretons o la 15a vegada que els Cremats faran treure fum als carrers del poble; fins a actes més innovadors i recents com el Lliscador gegant o la Pluja d’estrelles a Sant Adjutori, seran celebrats durant aquests intensos dies.

 

EL DIA 15, EL MÉS CELEBRAT: SARDANES, CONCERT DE TARDA I BALL DE GALA

El dia 15 és el més tradicional i solemne, essencial i cita obligada al bell mig de la plaça per tothom. La Principal de la Bisbal serà l’orquestra encarregada de fer que aquest dia sigui el més brillant de la festa.

La Festa Major uneix al poble i el capgira durant tretze dies plens de festa i bogeria. Això sí, dies on no hi tenen cabuda les agressions masclistes. Per aquest motiu, el col·lectiu feminista del Lluçanès, La Fetillera, ha impulsat un protocol contra qualsevol agressió d’aquest tipus.

 

HOMENATGE ALS PRESOS AMB EL NOU PARC DE LA REPÚBLICA

A les festes d’Olost tampoc hi faltaran els homenatges per aquells que no poden viure les festes des de casa, sinó que ho han de fer des de la presó. En aquest sentit, ja s’han celebrat els primers actes de la Festa Major i el passat dia 4, abans de la sortida de la Caminada Nocturna, es va inaugurar el nou parc de la República, on s’hi va col·locar una escultura feta amb forja elaborada per l’artista local, Jordi Nogués.

 

L'escultura feta amb forja, elaborada per l'artista local, Jordi Nogués / F: RAMBROS
L’escultura feta amb forja, elaborada per l’artista local, Jordi Nogués / F: RAMBROS

 

L’Ajuntament i la comissió de festes, la Cràpula, presenten la gran multitud d’actes i esperen que tothom gaudeixi plenament i amb seny de la festa. També encoratgen a tothom a formar part de la comissió, ja que el missatge és clar: la Festa Major és de tots i totes, i s’ha de fer entre tots i totes.

 

EL VA DE TORT I EL FAVA FEST, DUES CITES INELUDIBLES

El Va de Tort, el Favafest i el concert de Tomeu Penya es presenten com els plats forts de la Festa Major, actes que s’han arrelat al poble i s’alcen com uns dels més multitudinaris i aclamats d’aquests dies.

El Va de Tort, que enguany celebrarà la seva 5a edició l’11 d’agost a partir de les 5 de la tarda, s’ha consolidat com un dels actes puntals pel jovent de tota la comarca. Des de les 5 de la tarda hi haurà festa fins a veure a sortir el sol amb cercavila, sopar i una gran quantitat de concerts, el més esperat, el de La banda de Pego (País Valencià), i Smoking Souls, que presentarà el seu últim treball Cendra i or.

Un altre plat fort de la programació d’aquesta edició, serà la tercera edició del Favafest: la festa del poble d’Olost, el 14 d’agost. Es tornarà a celebrar el sopar amb la col·laboració dels bars i restaurants del poble i en acabat arriba el concert de Tomeu Penya, el cantautor mallorquí, amb els seus gairebé 40 anys de trajectòria, aterra per primera vegada a Olost i es presenta com un dels actes més rellevants d’aquest any.

 

Concert d'una de les primeres edicions del Va de Tort / F: SMUNS
Concert d’una de les primeres edicions del Va de Tort / F: SMUNS

 

ANNA SALVANS HOMENATJARÀ LES ENTITATS EN EL SEU PREGÓ
L’olostenca Anna Salvans serà l’encarregada de portar a terme el pregó de Festa Major. Compromesa amb el poble, Salvans ha format part de diverses entitats, com els Cremats o els Gegants, i va ser regidora de Serveis Culturals durant 12 anys, ens els quals va impulsar la creació de la Comissió de Festes. Actualment, forma part de la comissió del Centre Cívic, des d’on planteja moltes de les activitats que s’hi realitzen. Així doncs, ha estat constantment implicada en donar vida al poble i fer-lo créixer culturalment. I precisament d’això es del que tractarà el seu pregó: la història de les entitats d’Olost: com han crescut i evolucionat, i quin futur els espera, sempre al voltant dels valors i el respecte entre els ciutadans, tema en el qual incidirà.

Tot un homenatge cap a aquelles associacions que uneixen el poble, però que recentment estan en decadència a causa d’un problema generacional, tal i com afirma la pregonera en l’entrevista que es troba al programa de Festa Major. Finalment, l’Anna també fa una crida a la unió del Lluçanès, que ha de servir per cooperar, i compartir entitats i activitats, per tal de cohesionar més la comarca.

 

Anna Salvans, la pregonera d'enguany. / F: LACRÀPULA
Anna Salvans, la pregonera d’enguany. / F: LACRÀPULA

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Entrada similar