Peraire deixa l’Ajuntament de Prats i dirigirà l’Agència de Residus de Catalunya

Per_ Ferran Vila

L’exalcalde de Prats Isaac Peraire serà el màxim responsable de l’Agència de Residus de Catalunya, que s’encarrega de la gestió dels residus i de l’impuls de les lleis i les taxes que hi van associades. A conseqüència d’aquest moviment, el fins ara regidor a l’oposició pradenca deixarà les seves responsabilitats i serà substituït, amb tota probabilitat, per Glòria Borralleras, que ocupava la següent posició a la candidatura d’ERC i en l’anterior mandat va ser la responsable d’Urbanisme, Demografia, Pagesia i Medi Ambient.

A més, Peraire també cedirà els càrrecs que exercia a la direcció nacional del partit, com a vicesecretari General de Vertebració Territorial i Partit Obert d’ERC, en el marc de la remodelació que hi ha en marxa per reduir les tasques internes a les persones de la direcció que han accedit a responsabilitats de govern.

D’aquesta manera, Peraire tanca una etapa de catorze anys com a regidor a l’Ajuntament de Prats, quatre dels quals també com a alcalde i president del Consorci del Lluçanès. Passades les eleccions del 2019 el fins aleshores alcalde ja va renunciar a encapçalar el grup municipal, que ara lidera la regidora Montse Boladeres.

L’Agència estrena conselleria

Els darrers deu anys l’Agència de Residus de Catalunya l’ha dirigit l’exalcalde de Riudecanyes, Josep Maria Tost, sota el paraigua del departament de Territori, que ara desapareix. Amb el pacte de govern entre ERC i Junts aquest organisme s’ha adscrit a la nova conselleria d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, que pilota la ripollenca Teresa Jordà. Sobre la taula, Peraire hi trobarà carpetes pendents com la creació de nous abocadors a Catalunya i, en el cas del Lluçanès, la resolució de la problemàtica amb la planta de compostatge de Fumanya, que depèn en bona part del que dictamini l’Agència de Residus de Catalunya.

La retribució de la direcció a la que accedeix Peraire (118.594 € anuals) ha estat sota la lupa en moltes ocasions perquè forma part del reduït grup d’alts càrrecs de la Generalitat que cobren més que un conseller, malgrat que el 2014 CiU i ERC van pactar corregir aquesta situació. Una de les primeres decisions de Pere Aragonès ha estat reduir-se al sou de president fins als 130.000 €, alhora que ha anunciat la revisió dels salaris d’alguns alts càrrecs, que també inclourà aquest. Tot i que encara no se n’ha conegut el detall, la retallada podria superar el 15%.

Entrada similar