A la recerca de llúdrigues a la Riera

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Text” background_layout=”light” text_orientation=”left” text_line_height=”1.8em” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Part dels voluntaris que van participar a l'avistament / F: ADEFFA
Part dels voluntaris que van participar a l’avistament / F: ADEFFA

 

57 voluntaris van participar en el primer cens visual de llúdriga i altres espècies a la riera de Merlès. L’activitat, organitzada per l’Associació de Defensa i Estudi de la Fauna i Flora Autòctona (ADEFFA) es va dur a terme l’últim cap de setmana de juny, el divendres 29 a la nit, el dissabte 30 al matí i a la nit, i el diumenge 1 al matí.

En els 26 Km de riu coberts, es van avistar llúdrigues 10 vegades. S’ha de tenir en compte que alguns avistaments es podrien correspondre al mateix exemplar, per tant el número de llúdrigues diferents vistes no es pot concretar. Durant el cens, que es realitzava de 8 a 10 de la nit i de 2 quarts de 6 a 2 quarts de 8 del matí, es va aprofitar per comptar els altres animals. En total se’n van veure 74 de diferents, els més nombrosos, l’ànec collverd o el blauet. També es va poder veure una tortuga autòctona, 4 guineus o 10 visons americans, entre molts d’altres.

La llúdriga és una espècie protegida de la fauna salvatge autòctona. El número de llúdrigues ha augmentat a la Riera en els últims anys, i encara que és positiu que hi siguin, cal saber quina és la seva densitat per poder-ne gestionar la presència, i estudiar com afecta a la resta d’espècies. Per a poder realitzar aquesta activitat, ADEFFA ha comptat amb l’Ajut d’Espais Naturals Protegits del Departament de Territori i Sostenibilitat. Una col·laboració necessària per a poder fer-se càrrec dels àpats dels voluntaris, que es van quedar a dormir a l’esplanada de davant del Centre Camadoca.
Abans d’iniciar l’avistament, es va comptar amb la xerrada de Jordi Ruiz Olmo, subdirector general d’Activitats Cinegètiques i Pesca Continental del departament d’Agrigultura, Ramaderia i pesca, i creador de la metodologia que es va utilitzar per fer el cens.

 

F: ADEFFA
F: ADEFFA

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Entrada similar