El DOGC publica la Llei de creació de la Comarca del Lluçanès

El president Aragonès va signar la llei ahir a Lluçà · Demà la nova norma entrarà en vigor

El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) publica avui la Llei de la creació de la comarca del Lluçanès, que es va aprovar el passat dimecres 3 de maig al Parlament de Catalunya.

Es publica avui després que ahir, 10 de maig, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, i la vicepresidenta del govern i consellera de la presidència, Laura Vilagrà, signessin la llei de forma simbòlica al claustre del monestir de Santa Maria de Lluçà. Tal com marca la mateixa llei, demà divendres – l’endemà de la publicació – la llei entrarà en vigor.

“Quan es confia en la força de la democràcia i la ciutadania els impossibles poden ser possibles”. Aquesta va ser una de les afirmacions que va voler expressar el president de la Generalitat davant dels assistents a l’acte i els mitjans de comunicació presents. I també va manifestar que la llei dona resposta “a una necessitat d’acostar les administracions a la ciutadania per governar des de la màxima proximitat.”

Per la seva banda, la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, va recordar que aquest projecte de llei tenia per objectiu “donar resposta a les demandes democràtiques i una reivindicació històrica del Lluçanès” i que també “respecta i dona opcions als municipis on va guanyar el “no” a la consulta popular del 2015.”

A l’acte també hi van intervenir el president del Consorci del Lluçanès i alcalde d’Oristà, Marc Sucarrats, que va voler destacar que “El Lluçanès tothom l’entén tal com és, no amb nou municipis, com ha quedat. Aquí hem de fer feina tots i sumar esforços per fer un Consell Comarcal adequat al territori.”

En la mateixa línia, Eva Boixadé, exalcaldessa de Lluçà i membre de la plataforma El Lluçanès és Comarca, va demanar “no oblidar mai els que avui encara no conformen la comarca, avui ja els trobem a faltar.”

A l’acte, hi van assistir alcaldes i alcaldesses de la nova comarca, representants polítics del govern i dels consells comarcals d’Osona i el Bages, regidors dels consistoris, membres d’associacions i veïns dels municipis de la nova entitat administrativa. Abans de fer l’acte protocol·lari a Lluçà, el president Aragonès es va reunir amb els alcaldes a l’Ajuntament de Prats de Lluçanès, i després, es va passejar per Perafita, on va visitar els establiments del poble i va dinar al Cafè del Mig.

Rubén Moreno
Rubén Moreno

Entrada similar