El Parlament aprovarà avui definitivament la comarca del Lluçanès

Es preveu que el debat comenci entre la 1 i les 2 del migdia

Es preveu que aquest migdia el Parlament de Catalunya faci el debat final de la llei de creació de la comarca del Lluçanès. El debat està previst que comenci entre la 1 i les 2 del migdia, l’últim punt abans de la parada del migdia. Fa quinze dies la cambra va aprovar tramitar la llei per lectura única i avui, després d’uns dies de termini perquè els grups polítics poguessin presentar esmenes, es farà el debat final.

La llei ha rebut només una esmena a la totalitat del grup de Ciutadans, que es preveu que no tiri endavant. L’inici del tràmit es va aprovar amb els vots a favor d’Esquerra Republicana de Catalunya, Junts per Catalunya, la CUP i els Comuns. El debat també servirà per donar llum verda a unes esmenes tècniques sobre el redactat final.

Ara, només quedarà el tràmit formal i automàtic que la llei surti publicada al Document Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) abans d’un mes, i, un cop això passi, l’endemà, el Lluçanès ja serà comarca.

Mentre no es constitueixi el Consell Comarcal, el 2027, hi haurà una mancomunitat. Només en formaran part, però, els municipis que la consulta del 2015 va guanyar el “Sí” i Sant Feliu. Malgrat l’opció que va oferir el govern als municipis on va guanyar el no, d’entrar i decidir el 2026 si es mantenien a la comarca, només Sant Feliu Sasserra s’ha acollit a aquesta opció. Sant Boi, Sant Agustí, Sant Bartomeu i Merlès no en formaran part.

Aquí podreu seguir la sessió en directe:

https://www.parlament.cat/ext/f?p=700:DIRECTE:0::::P10_E:2

Entrada similar