Els ajuntaments per on passa la riera de Merlès hi prohibeixen el bany

A finals de maig el Departament de Territori i Sostenibilitat obria la porta a prohibir el bany en determinades zones si podia haver-hi risc de coronavirus. Risc que en alguns espais es suma a d’altres com són el d’incendis, la dificultat d’accés a través de pistes forestals o aparcaments al peu d’aquestes que poden bloquejar-les i, per tant, dificultar l’evacuació en cas que sigui necessària.
Així doncs, aquest passat dimarts els nou ajuntaments de la llera de la riera de Merlès aprovaven per unanimitat la prohibició de bany en aquesta. La mesura respon a la voluntat de prevenció davant possibles riscos derivats de l’emergència sanitària que vivim, així com també fruit de la certesa que les limitacions d’accés a piscines i platges faran més massiva l’assistència de visitants a la Riera i les conseqüències que aquest fet pot tenir en l’entorn natural.
A través de tríptics informatius els ajuntaments explicaran la nova normativa. En un primer moment, el cos de Mossos d’Esquadra i d’Agents Rurals es faran càrrec del compliment de la prohibició. Més endavant, ajuntaments i consells comarcals pagaran els seus propis responsables de seguretat.
Aquesta prohibició afectarà tothom per igual, siguin veïns de la zona o visitants, pernoctin o no en algun dels diferents allotjaments que podem trobar als municipis de la Riera o dels voltants.//

Entrada similar