Els bandolers hauran de combatre la pesta a la Fira d’en Rocaguinarda

Foto de grup Fira Rocaguinarda 2016

La 9a Fira de’n Rocaguinarda arribarà carregada d’humor el proper diumenge 5 de novembre. De 10 del matí a 7 de la tarda Olost retrocedirà a l’època del bandolerisme, en ple segle XVII, amb diverses representacions inspirades en la història del bandoler d’Oristà.  Enguany entre els bandolers, les barjaules, els mutilats, els soldats o els borbons, hi voltarà una malaltia ben pestilent. Olost estarà en alerta 4 per pesta bubònica, i com es diu des de l’organització, es pretén que “la gent vingui i s’encomani”.

D’ocasions no en faltaran. Al llarg del dia un centenar d’actors i actrius del poble donaran vida a una gran varietat de personatges, en escenes inèdites preparades i també improvisades. No hi faltaran tortures públiques a la plaça (enguany la mutilació!), personatges com Quixot o Sanxo, o el ball de burlesque. Unes 80 parades d’artesania i aliments de proximitat ompliran els carrers durant un dia carregat de moments per emmarcar, d’aquells que queden gravats. Les barjaules animaran bandolers i públic al carrer Berga, i la plaça viurà l’emocionant batalla de nyerros i cadells.

De les escenes de la tarda en destaca un homenatge al voluntariat on hi haurà referències als voluntaris de les Olimpíades de Barcelona del 92 i també als han tirat endavant el procés independentista. L’escenificació de l’indult final serà el punt àlgid del dia, i culminarà amb un Castell de Focs. Com diu Ramon Marsó, de l’organització, la fira és possible “gràcies a la il·lusió i a la participació desinteressada de molts olostencs i olostenques de totes les edats”. Xevi Font repeteix com a director escènic, i Albert López continuarà a la direcció tècnica, en unes representacions que de ben segur que estaran farcides d’actualitat política. Encara que com diuen hi haurà “molt poc filibusterisme”.

La fira porta activitats alternatives
Per completar les activitats de la fira, durant el dia hi haurà visites gratuïtes guiades a l’Espai Perot Rocaguinarda, on es donaran a conèixer els esdeveniments més importants que va protagonitzar el bandoler lluçanès. Entre 2/4 de 4 i 2/4 de 6 de la tarda la plaça serà pels més petits, amb l’animació dels Xarop de Canya. A partir de 2/4 de 6, però, el protagonisme tornarà a ser tot per Perot Rocaguinarda que finlitzarà la fira de manera “espectacular” com ens té acostumats.

Entrada similar