La situació política marcarà la Festa Major de Sobremunt

15825001291_76fafa6ed5_o

Per_ Marta Giravent

Arriba l’estiuet de Sant Martí i ens arriba la Festa Major de Sobremunt. Aquest any i per primera vegada,  el dinar popular de la Festa Major que sempre es celebrava el dia del Patró, 11 de novembre, s’ha canviat pel dia 12 de novembre. El motiu és la situació política que s’està vivint al país. Davant la repressiva de l’estat espanyol i com a conseqüencia al sofriment de les famílies de les persones empresonades, Sobremunt s’ha volgut unir a la manifestació organitzada per ANC i Òmnium Cultural, que es celebrarà el dissabte 11 de novembre a Barcelona.

La tradicional arrossada popular canvia de dia per primera vegada, per poder assistir a la manifestació

La resta d’actes del mateix dia es mantindran. Així que aquest any Sobremunt començara la seva Festa Major el divendres a les 10 del vespre, amb el tradicional sopar d’en Tomeu, on cadascu es porta “lo seu”. La nit acollirà els concerts de Blackiss, Blú, The Pardo’s Cat’s, i per finalitzar i fins a la matinada, hi haurà música amb un dj local.

El dia 11 de novembre, diada del Patró de Sobremunt, al punt de les 12 del migdia tindrà lloc la Missa en honor al Patró, Sant Martí, i tot seguit vermut a l’Ajuntament. L’arroassada popular, la gran rifa i el campionat de truc, és celebrara el diumenge 12. El sopar popular del dia 11 de novembre es celebrarà igualment el mateix dia, no ha tingut canvis en la programació inicial.  Per la nit, hi haura el Ball de Festa Major a càrrec del grups Si Fa Sol, seguit de Wishband i la festa acabarà amb disco mobil amb dj local.

El diumenge, dia 12, tindrà lloc l’arrossada popular en la que cal reserva prèvia. Després de dinar es farà la Gran Rifa, els campionats de truc i de ping-pong. Al punt de les 5 de la tarda, la quitxalla podra disfrutar del espectacle infantil i es farà la fi de festa amb una xocolatada per tothom.

FESTA MAJOR 2017(1)

Entrada similar