ERC exigeix a Josep M. Freixanet que deixi l’alcaldia d’Olost i el suspèn de militància

Josep Ma Freixanet, en una imatge al seu perfil de la web d'Esquerra Republicana.//
Josep Ma Freixanet, en una imatge al seu perfil de la web d’Esquerra Republicana.//

 

Esquerra Republicana de Catalunya ha fet públic la nit d’aquest diumenge un comunicat en què acusa l’alcalde d’Olost, Josep Maria Freixanet, d’haver “intentat interferir a favor d’un candidat en un concurs públic”. Segons fonts del partit, la investigació tindria a veure amb el procés de selecció d’un nou gerent pel Consell Comarcal d’Osona. Esquerra li ha retirat tots els càrrecs a la institució comarcal, i li exigeix que deixi també “totes les responsabilitats institucionals que ostenti fruit de la seva pertinença a Esquerra Republicana”, entre elles l’alcaldia d’Olost. El partit li ha obert un expedient disciplinari que comporta la seva suspensió immediata de militància fins que es resolgui.

Josep Ma Freixanet va ser escollit diputat al Parlament de Catalunya per ERC en la setena i vuitena legislatura (2003 i 2006). És alcalde d’Olost sota les sigles del partit des del 2003 i no té oposició des del 2015. També ha ostentat una de les vicepresidències del Consell Comarcal d’Osona (2015-2019) i la presidència del Consorci del Lluçanès (2003-2007).

COMUNICAT EMÈS PER ERC

Esquerra Republicana obre un expedient disciplinari a Josep Maria Freixanet i li retira les competències al Consell Comarcal

L’Executiva Nacional d’Esquerra Republicana ha aprovat l’obertura immediata d’un expedient disciplinari a Josep Maria Freixanet i Mayans i la seva suspensió de militància fins que aquest es resolgui.

L’inici de l’expedient s’ha aprovat un cop conclosa la investigació interna duta a terme pel responsable de compliment ètic arrel de dues denúncies internes de l’intent d’interferir a favor d’un candidat en un concurs públic. L’informe que constata de manera inequívoca la seva responsabilitat en comportaments tipificats com a molt greus pel Codi Ètic del partit.

En conseqüència, el partit exigeix a Josep Maria Freixanet que abandoni totes les responsabilitats institucionals que ostenti fruit de la seva pertinença a Esquerra Republicana, tant al Consell Comarcal d’Osona com a l’Ajuntament d’Olost. El partit ha procedit a retirar-li les competències que venia desenvolupant al Consell Comarcal, a l’espera de la resolució definitiva de la Comissió de Garanties.

Barcelona, 10 de maig de 2020

 

Freixanet acusa el president del Consell Comarcal d’Osona de “maltractament, humiliació i abús de poder”

Entrada similar