Freixanet acusa el president del Consell Comarcal d’Osona de “maltractament, humiliació i abús de poder”

Aquest diumenge a la nit l’Executiva Nacional d’Esquerra Republicana ha aprovat l’obertura immediata d’un expedient disciplinari a Josep Maria Freixanet, alcalde d’Olost.  L’acusa d’haver “intentat interferir a favor d’un candidat en un concurs públic”. De moment li ha retirat els càrrecs al Consell Comarcal i li exigeix que deixi “totes les responsabilitats institucionals que ostenti fruit de la seva pertinença a ERC”, entre elles l’alcaldia d’Olost.

El president del CCOsona, Joan Carles Rodríguez, autor de les denuncies segons Freixanet

Josep Maria Freixanet assenyala el president del Consell Comarcal d’Osona, Joan Carles Rodríguez com a autor de les dues denúncies al codi ètic d’Esquerra Republicana: “aquesta persona és la que ha fet la denuncia probablement perquè jo vaig ser capaç de qüestionar el procés de selecció del gerent, perquè entenia, i segueixo entenent, que no era transparent”.

Com explica Freixanet, una d’aquestes denúncies s’ha considerat “lleu i no té conseqüències” i en l’altre “es considera que jo vaig intentar influenciar en el concurs per la plaça de la gerència del CCOsona, cosa que no és certa”. Sigui com sigui, recorda que aquestes faltes “no tenen cap conseqüència penal ni de cap tipus”. Com explica, quan el membre del codi ètic rep una denúncia fa un informe al respecte i ho passa a l’executiva. Si es tracta d’una falta greu es duen a terme cauteles com la retirada de competències, la suspensió de militància i la demanda que abandoni les responsabilitats institucionals. En aquest moment les denúncies estan a l’espera de la resolució definitiva de la Comissió de Garanties.

Freixanet denúncia “l’abús de poder” de Rodríguez

Durant el procés de selecció del nou gerent del Consell Comarcal, “entre el 24 d’octubre i el 10 de novembre”, Freixanet explica que “alguns membres del consell comarcal teníem por de trepitjar el consell comarcal. Per aquesta persona”. Per Freixanet el president del CCOsona “no accepta la discrepància i actua vigilant a tot aquell que li està creant un problema”, i afegeix que Joan Carles Rodríguez “és incapaç de conduir una institució, incapaç de fer treball d’equip, i incapaç de crear l’empatia necessària entre els membres de la institució”.

Freixanet explica que hi va haver reunions a la comarca per intentar que Rodríguez “es tranquil·litzés”. Ell mateix va exposar la situació a una persona important del partit, i com diu, li van respondre que “procurés no fer-lo posar nerviós”. Veient com ha evolucionat la situació, Freixanet lamenta “no haver interposat les denúncies corresponents per maltractament, humiliació i abús de poder cap a la meva persona”. En aquest sentit, afegeix que precisament el diumenge al matí va fer arribar tres denúncies explicant aquesta situació a un membre del codi ètic: “veurem quin recorregut tenen”.

33 anys de militància

Després de 33 anys militant a Esquerra Republicana, Freixanet es mostra “trist i decebut” amb la resposta de l’executiva. Però explica que també el va emocionar veure com  “el 85% del partit de la comarca” el va recolzar. Freixanet no tanca les portes al partit: “vull pensar que encara és un procés obert, que no ha acabat, i que tindrem l’ocasió de fer-nos valer i de demostrar el que va passar”.

Podeu veure el comunicat emès per ERC en aquest enllaç.

Entrada similar