La Fetillera impulsa un protocol contra les agressions sexistes
[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Text” background_layout=”light” text_orientation=”left” text_line_height=”1.8em” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]
El col·lectiu feminista La Fetillera ha impulsat un Protocol d’Oci Nocturn del Lluçanès amb consells bàsics per tal de prevenir les agressions masclistes en espais d’oci nocturn. Durant les últimes setmanes, el col·lectiu ha facilitat al personal organitzador de les festes les eines bàsiques i adequades per saber com actuar en els casos en què una noia pateixi una agressió masclista, i també s’ha posat en contacte amb els diferents ajuntaments del Lluçanès, als quals se’ls ha demanat l’aplicació d’aquest protocol.
Una de les pautes principals del protocol és la reproducció d’una falca sonora durant les festes, que deixa clar que aquell és un espai lliure d’actituds sexistes. Un dels objectius més importants és que les persones organitzadores estiguin atentes davant de qualsevol possible agressió sexista i sàpiguen com actuar, però també és fonamental que la víctima tingui al seu abast les eines bàsiques i adequades que pugui necessitar en aquell moment i per això, al protocol també es proposa la ubicació estratègica dels cartells informatius proporcionats per La Fetillera, els quals contenen els diferents telèfons d’emergència.
Fins al moment, són pocs els ajuntaments que han confirmat l’aplicació d’aquest protocol als espais d’oci nocturn i a les festes majors. Prats de Lluçanès, Olost, Alpens i Sant Feliu Sasserra són els municipis que han acceptat tirar endavant les accions proposades per La Fetillera, mentre que els altres municipis encara no han donat una resposta. Per la seva banda, Sant Bartomeu del Grau, ha acceptat l’aplicació del protocol, però amb algunes modificacions, ja que l’ajuntament considera que no pot fer responsables als organitzadors de la festa d’aquestes situacions. Durant el festival del Cantilafont ja es va aplicar aquest protocol, duent a terme les diferents accions proposades per La Fetillera.
[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]