Proposta cultural alternativa en un ambient idíl·lic

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Text” background_layout=”light” text_orientation=”left” text_line_height=”1.8em” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Els Nyandú a l'acabament del concert / F: EFREIXA
Els Nyandú a l’acabament del concert / F: EFREIXA

 

“Un festival gran en qualitat però petit en quantitat”. Així és com Maria Faura, una de les impulsores i organitzadores del Cantilafont, ha descrit el què va ser, un any més, una jornada d’èxit rotund. La sisena edició d’aquesta barreja musical i gastronòmica en un ambient idíl·lic i únic es va celebrar el passat dissabte 14 de juliol en un petit descampat situat a la sortida de Sant Boi de Lluçanès.

Aquesta proposta va néixer de la mà d’una colla d’amics amb interès cultural i musical que, veient la poca oferta de qualitat que hi havia al Lluçanès, va decidir muntar un festival que posés l’èmfasi en el paisatge i el territori, la descoberta de noves propostes musicals i l’oferta gastronòmica barrejada amb l’espectacle i el circ. Tot i les ganes amb les quals van iniciar el projecte, cap d’ells hauria imaginat el resultat després de sis anys consecutius de Cantilafont al Lluçanès – cada any en un municipi diferent, una característica inèdita que el fa encara més màgic.

La valoració de l’equip de l’organització és molt positiva, sobretot, per la bona autogestió del projecte i la gran ajuda dels voluntaris, sense la qual no hauria estat possible el resultat final del festival. Tot i així, com ha explicat Maria Faura, de cara a l’any que ve, un dels objectius és buscar la professionalització del projecte i que, per tant, es pugui treure un rendiment econòmic que compensi la feina tant de voluntaris com d’impulsors. Els 2.600 assistents del Cantilafont van poder gaudir de grups internacionals i de noves propostes musicals com ara Max Meser, i altres de gran qualitat i reconeixement a nivell català com és el cas de Mishima. També van comptar amb la presència de Nyandú, format per membres de la comarca, que va fer un avançament del seu tercer disc. El Nandu, cantant, va aprofitar per criticar la contaminació per excés de purí a les fonts.

Els torrencs Nyandú van avançar bona part del seu tercer disc, en el concert més celebrat del dia.

Els espectacles de circ van posar la cirereta emocionant i enjogassada d’una jornada alegre com el ball espetarrant de Quim Bigas, que va aixecar els ànims del públic tant enlaire com les piruetes de Planeta Trampolí.

Aquesta oferta d’altura, que mescla músics internacionals, noves descobertes i grups locals de gran rang i reconeixement, pretén mantenir la ingenuïtat que el territori dóna al Cantilafont però, a la vegada, presentar un festival d’una gran qualitat a nivell artístic.

En un futur l’organització vol mantenir el festival “petit” a nivell de quantitat per poder, així, preservar l’autenticitat que pot oferir el Lluçanès i, alhora, incidir en altres aspectes com la zona d’autocaravanes (enguany amb una seixantena de vehicles) o l’oferta gastronòmica – un altre punt clau.

Amb aquesta edició, el festival Cantilafont s’ha consolidat definitivament al Lluçanès i assegura un futur prometedor, com a mínim, uns anys més. La font cultural del Canti, doncs, continuarà rajant màgia arreu de la comarca.

La posta de sol va ser un dels moments més màgics del Cantilafont / F: EFREIXA
La posta de sol va ser un dels moments més màgics del Cantilafont / F: EFREIXA

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Entrada similar