L’ADF Lluçanès instal·la càmeres de videovigilància pels incendis

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Text” background_layout=”light” text_orientation=”left” text_line_height=”1.8em” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

La càmera avista bona part del territori des del Serrat de les Forques / F: XMASRAMON
La càmera avista bona part del territori des del Serrat de les Forques / F: XMASRAMON

 

Durant els mesos d’estiu, el risc d’incendi augmenta, i l’ADF del Lluçanès segueix treballant per tal d’evitar-los. L’últim projecte que han portat a terme i en el qual encara hi estan treballant és la instal·lació de càmeres de videovigilància pels incendis a diferents municipis del Lluçanès. Aquest projecte va començar l’any passat, quan l’ADF del Lluçanès va participar al concurs sobre innovació en temes dels ADF i el va guanyar, amb un projecte que incloïa la instal·lació d’aquestes càmeres de videovigilància, a les quals s’hi va dedicar una partida de 6.000€.

A partir d’aquí l’ADF del Lluçanès es va adherir al projecte que ja s’havia iniciat a la Federació ADF Bages-Moianès, que ja havien incorporat les càmeres per tal de controlar els incendis forestals al seu territori. A dia d’avui, al Lluçanès ja s’ha instal·lat una càmera de videovigilància a Sant Feliu Sasserra, i en els propers dies se n’incorporaran dues més, una al Santuari de Lurdes i l’altra a Sant Bartomeu del Grau. A més, en un futur també es preveu la incorporació de més càmeres en llocs alçats i amb gran visibilitat, com seria el cas dels Munts. Les càmeres de videovigilància es poden consultar des del portal vigilant.cat.

 

ESTIU TRANQUIL, DE MOMENT

Les primeres setmanes d’estiu al Lluçanès han estat tranquil·les i, tal i com comenta el president de l’ADF del Lluçanès Xavier Masramon, no s’ha hagut de fer cap sortida per tal d’extingir cap incendi. Tot i això, el president és prudent, ja que s’acosta un dels períodes més complicats, coincidint amb l’època de sega, encara que la pluja dels darrers dies ha permès que el risc d’incendi no sigui tan elevat.

 

5 UNITATS DEL PVI AL LLUÇANÈS
Des del dissabte 16 de juny i fins el dissabte 1 de setembre està en marxa el Pla d’Informació i Vigilància contra Incendis Forestals (PVI), una campanya consolidada que persegueix l’objectiu de prevenir i evitar els incendis forestals. Igual que l’any anterior, al Lluçanès s’hi han destinat un total de 5 unitats, que durant aquest període controlen el Lluçanès i els municipis del seu voltant.

Per una banda la unitat 47 es destina únicament a Santa Maria de Merlès i la riera i la 31 a Sant Feliu Sasserra i Avinyó. Per altra banda, la resta de municipis del Lluçanès estan controlats per les unitats 57, que vigila els pobles centrals, la 58, la zona nord i la 60 que s’encarrega de Sant Bartomeu del Grau, Sant Boi de Lluçanès i Sobremunt. Aquests dispositius de vigilància funcionen de dos quarts d’una del migdia a dos quarts de vuit del vespre i pretenen, a part de tenir la zona controlada, sensibilitzar la població sobre el risc d’incendi i informar-la sobre les mesures de prevenció.

F: XMASRAMON
F: XMASRAMON

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Entrada similar