La forja tornarà a escalfar els carrers d’Alpens

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Text” background_layout=”light” text_orientation=”left” text_line_height=”1.8em” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Trobada Internacional de Forjadors del 2016 / F: Eva Freixa
Trobada Internacional de Forjadors del 2016 / F: Eva Freixa

Aquest cap de setmana torna la XIV Trobada Internacional de Forjadors d’Alpens 2018, que aquest any es celebrarà els dies 18, 19 i 20 de maig a la vila. Tres dies carregats d’activitats, d’exposicions, de música i de rutes turístiques, així com el més important, forjadors treballant a les fornals, mostrant l’art de la forja al món.
El toc d’inici de la trobada es donarà el divendres amb la recepció dels mestres forjadors que seguidament es dirigiran a donar vida a les obres conjuntes a la Plaça dels Forjadors Miquel Xirau. La creació d’aquest 2018 seran diverses papereres i bancs pel poble.
Enguany es comptarà amb un convidat d’honor, Jadran Stenico, mestre forjador italià, que realitzarà una masterclass a la tarda.
Dissabte, durant tot el dia, es podrà gaudir del treball col·lectiu d’aquests artesans, a les 11.30 h, la ruta guiada “De la Forja al Carrer”, prèvia inscripció a l’Ajuntament, i que es repetirà el dia següent. A la 13 h del migdia, s’interpretarà la Sardana dels Forjadors.
Ens haurem d’esperar fins a les 21 h del vespre per saber qui són els guanyadors del VI Premi Joan Prat de Forja Artística i el Premi Honorífic. Després del Sopar de Fira, podrem gaudir de la forja nocturna, un espectacle de foc, guspires i força. De ben segur, serà el moment ideal per fer les millors fotografies per al Concurs d’Instagram de la Trobada.
Durant tot el matí de diumenge, podrem passejar entre les paradetes de la carretera de Berga i els forjadors hauran d’ultimar les peces. A partir de les 9 h, Esmorzar de Fira i a les 12 h, al Casino, podrem gaudir de la música amb la 3a Trobada de vent i percussió de Musicop.  I finalment, la repetició de la ruta guiada pel poble a les 17. 30 h.
Tres dies intensos, sota el caliu de la forja i l’energia dels seus forjadors.

A4_firaforja2018_arreglat_logos.indd

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Entrada similar