La votació que va escollir Peraire com a alcaldable no incloïa l’opció a votar No

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Text” background_layout=”light” text_orientation=”left” text_line_height=”1.8em” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Isaac Peraire va ser escollit per encapçalar la llista republicana a les eleccions municipals del maig de 2019 per majoria absoluta, però no per unanimitat tal i com van informar des del partit en la nota de premsa adreçada als mitjans. El matís és important per entendre que l’assemblea d’ERC a Prats ha quedat apadeçada, però encara no s’han resolt les diferències entre els favorables a respectar el pacte Peraire-Juvanteny i els favorables a trencar-lo per recolzar la candidatura de Peraire.

Dels 14 militants que conformen l’assemblea local d’ERC, només 9 van assistir a la votació d’abans de Nadal. D’aquests, 8 van votar a favor d’Isaac Peraire, i una militant no va participar en la votació. La novena militant, Montserrat Canal, no va poder votar No a l’elecció de Peraire com a alcaldable, perquè no estava entre les opcions. Com explica, només es podia votar que Sí o en Blanc, i en no poder reflectir la seva opció, es va abstenir. Per ella “hi hauria d’haver l’opció de votar No”. Es mostra “dolguda i enfadada” per això, i per “com s’ha portat tot”.

Canal va ser l’única persona discordant de l’assemblea del passat 19 de desembre, encara que, com ha pogut saber LaRella, els altres 5 membres que no hi van assistir, tampoc veuen amb bons ulls el trencament del pacte per part de Peraire.

Pacte VS primàries

“Fa 4 anys ja hi va haver el mateix dilema”, reconeix Canal. Llavors va ser Juvanteny qui va demanar de fer unes primàries, i des de la direcció del partit es va preferir promoure un pacte. El pacte deia que Peraire recolzaria la candidatura de Juvanteny en les properes eleccions, però com explica Canal, aquest mateix març Peraire va dir que es volia presentar i va considerar-lo “paper mullat”.

Aquest novembre, veient que no es resolia el conflicte, Canal va convocar una reunió, que descriu com a “tensa”. Peraire es volia presentar, i Juvanteny volia que es respectés l’acord signat. Aquell dia Canal va dimitir, com també ho van fer els altres membres de l’executiva local; “no hi estava d’acord! Hem de ser coherents i demòcrates”, afegeix Canal.

Enforancats i sense assemblea local, va ser l’executiva osonenca l’encarregada de resoldre-ho, per això va convocar els militants a elegir nova executiva i candidat o candidata en una assemblea. Si fa 4 anys van evitar les primàries demanades per Juvanteny, ara es presentaven com una solució malgrat el pacte, però la militant no s’hi va presentar, així que Peraire va ser reelegit amb 8 vots: una dubtosa unanimitat que no resol la crisi.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Entrada similar