El veïnat de Sobremunt s’organitza per rehabilitar l’església de Sant Martí

Les humitats i el tancament han afectat les parets i objectes de l’interior del temple

L’església de Sant Martí de Sobremunt, com tantes altres, s’obre només en comptades ocasions, i la manca d’ús ha acabat provocant el seu deteriorament. Per aquest motiu, des del setembre de l’any passat, un grup de veïns de Sobremunt s’organitzen per realitzar-hi petites tasques de manteniment, com la neteja i la ventilació.
Per garantir la correcta ventilació de l’església i evitar que pugui patir cap mena de bretolada si les portes estan obertes sense vigilància, els veïns de Sobremunt han presentat un projecte per traslladar la reixa de l’interior de l’església i posar-la sota el cor, just després de les portes d’accés. D’aquesta manera, tothom qui ho vulgui podrà visitar l’església, tot i que no s’hi podrà entrar fins a l’interior. Així, s’evitarà que hi hagi d’haver sempre una persona fent les tasques de vigilància.
El projecte té un cost de 1.300 euros i ja ha rebut el vistiplau del rector de Sant Boi. El fons parroquial es farà càrrec d’un 20% del cost i un altre 20% anirà a càrrec d’una família del poble. Per poder pagar la resta, el grup de veïns ha decidit posar a la venda abonaments de dues entrades per una activitat cultural que duran a terme, a un preu de 10 euros. L’activitat encara no està programada, però demanen que se’ls faci confiança i s’adquireixin els abonaments.
L’Ajuntament de Sobremunt s’ha fet càrrec de la neteja de les bardisses i del manteniment del voltant de l’església, així com la millora dels accessos. Aquests treballs haurien d’evitar part de la retenció de l’aigua de la pluja i en conseqüència les filtracions d’aigua que han provocat part de les humitats.//

Entrada similar