La fira de Sant Jaume reviu el carrer Major de Prats
[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Text” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” text_line_height=”1.8em”]
Enguany, la Fira de Sant Jaume de Prats de Lluçanès arribarà agafada de la mà de la popular mostra gastronòmica TastaQmarca. Aquest dimarts la roda de premsa, encapçalada per l’alcalde de Prats, Isaac Peraire, va presentar el que serà un cap de setmana farcit d’activitats i actes que tenen per objectiu impulsar el comerç local i la cultura de la comarca.
El diumenge 22 el poble acollirà la centenària Fira de Sant Jaume, que omplirà la vila de parades i activitats diverses durant el tot el matí. Pel poble es podran viure les cançons del Taller enCANTS del món, o veure els balls de les 9 colles bastoneres que participaran a la 28a Festa Bastonera, així com visitar l’exposició de motos antigues o la de fotografies del 6è Concurs de la Festa Major.
TRAGINAR PEL CARRER MAJOR
“Traginar pel Carrer Major” és una de les propostes destacades d’enguany. Es tracta d’una activitat que l’entitat “Gaudir d’art” portarà a terme al llarg del cap de setmana i el següent, i que pretén, segons la mateixa organització, “descobrir la història del Carrer Major i fer memòria a partir d’un espectacle”.
Com ha explicat Ma Àngels Parareda, el projecte posa èmfasi en “les persones i el carrer”, i vol visibilitzar i recuperar la memòria. S’ha estat gestant durant més de mig any, amb entrevistes i converses a molts veïns i veïnes que van viure una època de molta vida del carrer, durant els anys 50, 60 i 70.
De totes les seves vivències i records n’ha sortit un text, que interpretarà l’actriu Montse Albàs. Albàs ha destacat la gran participació de la gent del poble, que ha retratat un període del carrer amb una vitalitat “brutal”.
D’altra banda, de tots aquests records n’ha sorgit un joc de l’Oca del carrer Major, dissenyat per Dimitri Coppola, en el que cada número té referències a les particularitats i/o oficis d’una casa del carrer, i que vol fer de pont entre la memòria del passat, i la generació del futur, que podrà jugar mentre aprèn coses del seu poble i avantpassats.
Així doncs, els propers 21, 22, 28 i 29 de juliol, el C/Major recuperarà l’esplendor i la memòria reviurà.
[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]