mapa del lluçanès de l'editorial alpina

L’editorial Alpina presenta un nou mapa del Lluçanès

La històrica editorial Alpina, especialitzada en l’elaboració de cartografia i publicacions de caràcter excursionista i de muntanya, ha començat a distribuir un nou mapa del Lluçanès.

Aquest és el tercer mapa que publica l’editorial d’aquest territori. El primer es va publicar el 1999, amb una escala d’1:40.000. El segon, va ser l’any 2013, amb una escala d’1:30.000 i aquest 2024 publica un nou mapa repetint la mateixa escala, però millorant i actualitzant la informació.

Martí Nadal, director de l’editorial, qualifica el mapa com a un “històric de l’editorial, amb un territori que s’ho val i amb molt interès excursionista.” El mapa, de mida gran, recull l’extensió de tot l’altiplà del Lluçanès i se n’ha fet un tiratge inicial de 2.000 números.

Tal com explica Nadal, l’editorial ha treballat amb l’edició d’aquest nou mapa des de fa més d’un any, primer, amb un treball tècnic a través de fotografies satèl·lit i programes de gestió informàtics, i després amb les aportacions de diferents col·laboradors del territori, com per exemple, els clubs excursionistes o el Consorci del Lluçanès.

El mapa, pensat des de l’òptica excursionista, ofereix informació com les carreteres, pistes, camins i corriols, ponts, barreres, corbes de nivell, pics, colls, balmes, punts d’aigua, arbres monumentals, serveis, edificis d’interès, itineraris i recorreguts, etc. També recull una breu informació sobre l’àmbit geogràfic i els camins de transhumància, detallada amb català, castellà i anglès. Alhora, presenta esquemàticament, quinze rutes de diferent distància i dificultat per tot el territori. Aquestes rutes són algunes de les que Salvador Vilà va publicar el 2023 amb el llibre de la mateixa editorial Lluçanès, pels camins de l’alba, del qual justament ara també se n’està distribuint la 2a edició.

L’editorial Alpina, a més del mapa i el llibre de Vilà, l’any passat també va publicar el manual Estels al cel, astronomia per a tothom escrit per l’alpensina Inés Dibarboure.//

Entrada similar