Poetesses de casa, un documental de a les poetesses del Lluçanès

El documental neix de l’espectacle Teixidores de Poemes que van fer el col·lectiu Dones que cremen romaní aquest passat juliol

Poetesses de casa és el nou documental de Gaudir d’Art. Aquest neix una mica a bracet de la creació espectacle Teixidores de Pomes, que van presentar, aquest passat juliol, les Dones que cremen romaní. En aquesta creació van posar veu a diferents poetesses de la comarca. Ara, “són les poetesses les que prenen la paraula per explicar què és per elles la poesia”, tal com explica, Maria Àngels Parareda, responsable de la direcció del documental i membre de Gaudir d’Art.

El documental comença tal com va acabar Teixidores de poemes, amb la cançó del poema “Que bé que ets aquí” de la Roser Iborra. Tota una declaració d’intencions on diu “Que bé que ets aquí, just on puc trobar-te”, ja que des de principis d’any, el documental està penjat a la pàgina de Youtube de Gaudir d’Art. Però està previst que s’estreni oficialment en un acte a Prats, a l’abril, el voltant de Sant Jordi.

Les protagonistes del documental són cinc poetesses del Lluçanès: Teresa Ribera, Roser Reixach, Olga Molina, Roser Iborra i Mar Pujol. Totes reflexionen sobre què és per elles la poesia i perquè n’escriuen. És curiós veure com, tot i que escriuen poesia, algunes d’elles encara no se senten del tot poetes, malgrat ser reconegudes com a tal.

Totes elles coincideixen en dir que és la forma que han trobat per expressar allò que viuen i senten. Alhora, reflexionen sobre com les seves paraules poden ser interpretades d’una manera o una altra, en funció de qui les recita, qui les escolta o qui les llegeix.//

Entrada similar