Una dona malvada mourà els fils de la XVIII Fira de les Bruixes
[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Text” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” text_font_size_last_edited=”on|desktop” custom_margin=”10px|20px||20px” custom_margin_tablet=”|||20px” custom_margin_last_edited=”on|desktop” text_font_size=”20″ text_font_size_phone=”13″ text_line_height=”1.8em”]
El proper 1 d’octubre Sant Feliu Sasserra viurà una nova Fira de les Bruixes. La història es deixarà sentir pels carrers del poble, en forma d’escenes teatralitzades, enguany escrites i dirigides per Montse Rodríguez i Tomeu Amer. Durant el segle XVII la pobresa i la por dominaven el poble, i més de 400 dones van ser acusades injustament de bruixeria.
Totes elles eren innocents utilitzades pels poderosos per justificar la pobresa o per interessos variats. En la història d’enguany, els fils dels poderosos els mourà una dona malvada moguda per l’odi. Com explica Rodríguez, a l’hora de pensar en el personatge s’han deixat inspirar per un dels malvats per excelència, el protagonista de l’obra Ricard III, de William Shakespeare.
Els poderosos del poble, l’alcalde, els representants de l’església o el jutge, jugaran el joc de les lleis i la manipulació per conduir noves víctimes a l’etern final, al Serrat de les Forques. Els mecanismes per justificar l’acció del poder sempre dominen el poble ras, que s’esplaiarà a la taverna o jugant tranquilament a la plaça, en les escenes divertides que acompanyaran el dramàtic transcurs dels
personatges.
Una vuitantena d’actors i actrius han viscut immersos en aquesta història durant les darreres setmanes. Mentrestant, les accions polítiques repressives viscudes aquest octubre, recordaven la necessitat de fer memòria. Les lleis i la justícia no van mai agafades de la mà a Sant Feliu…
La Caputxeta Galàctica a la Fes-ta Bruixa
El dia 31 d’octubre la Fes-ta Bruixa marcarà l’inici amb La Caputxeta
Galàctica de la companyia Insectotròpics
un espectacle escènic d’art multimèdia que versiona el conegut conte de la Caputxeta, oferint una visió singular i esotèrica del popular mite. La festa continuarà a l’Ateneu amb els concerts de Sixtus i Murmuro, conjunt que compta amb la presència del músic local Albert Cortinas.
Durant els dies previs s’han portat a terme diverses activitats a la Biblioteca, entre elles la presentació de la novel·la Sota la volta del cel, de Glòria Peraita, el divendres 27 d’octubre a 2/4 de 8 de la tarda. La història està protagonitzada per la Joana, una remeiera sasserrenca que haurà de lluitar contra l’acusació de bruixeria en ple segle XVII.
[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]