Dos anys de pandèmia: situació estabilitzada i més de 2.000 casos des de l’inici

El Lluçanès arriba als dos anys de pandèmia amb unes dades que continuen estabilitzades després del pic del gener. Aquesta quinzena s’han registrat 38 casos a la comarca, una dada que confirma la tendència a la baixa: la quinzena anterior n’hi va haver 58, i l’altra, 254. El pic d’aquesta onada i de tota la pandèmia es va registrar la segona meitat de gener, amb més de 600 casos positius.
Per municipis, aquesta quinzena hi ha hagut 12 casos a Prats, 10 a Olost, 4 a Alpens, 3 a Lluçà i Sant Boi, 2 a Sant Bartomeu i Sant Feliu i 1 a Oristà i Perafita, mentre que Merlès no n’ha registrat cap.
Són números que no inclouen els casos de Sant Agustí, Sant Martí i Sobremunt per garantir-ne la confidencialitat.
La situació a Catalunya
Els contagis de coronavirus es mantenen estabilitzats al conjunt de Catalunya, alhora que continuen baixant les hospitalitzacions. A hores d’ara hi ha un miler de persones ingressades per covid als hospitals catalans. La velocitat de propagació del virus se situa al voltant de l’1, el que vol dir que de mitjana cada contagiat encomana la malaltia a una altra persona.
Més de 2.000 casos en dos anys
Des de l’inici de l’emergència sanitària, ara fa dos anys, el Lluçanès ha registrat 2.367 casos de covid, sense comptar els casos totals de Merlès, Sant Agustí, Sant Martí i Sobremunt.
Prats lidera el rànquing amb 827 casos, seguit de Sant Boi (350), Olost (340), Sant Bartomeu (284), Sant Feliu (169), Oristà (133), Perafita (113), Alpens (84) i Lluçà (67).
Les dades no permeten saber quantes persones han passat la malaltia, perquè alguns dels casos poden ser reinfeccions, però sí que ajuden a veure on ha tingut més incidència la covid. Així, de mitjana, cada 100 habitants hi ha hagut 33 casos, siguin primers contagis o reinfeccions.//

Entrada similar