El Consorci demana a la Generalitat que es revisi la prohibició de mobilitat a zones rurals com el Lluçanès

El Consell General de Consorci ha validat el manifest on se sol·licita a la Generalitat que revisi la prohibició de mobilitat entre els municipis rurals i que es tinguin en compte les seves diferents realitats quan s’elabora la normativa que fa referència a les restriccions de la pandèmia.

En el manifest aprovat ahir dilluns 18 de gener, recalca que a zones rurals com el Lluçanès, on entre els 13 municipis sumen poc més de 7.700 habitants, les conseqüències econòmiques del confinament municipal són molt dures pels diferents sectors econòmics. Alhora, al·lega que la limitació de la mobilitat suposa una limitació dels drets de la població, que se suma a la dificultat d’accés a determinats serveis que s’agreuja quan el confinament és municipal. 

Aquest és el segon manifest que s’elabora des d’aquest ens supramunicipal, el primer va ser el passat 26 de novembre, i l’impulsava la Taula de Turisme del Lluçanès juntament amb el Consorci. En aquest també es posava de manifest el centralisme urbà en la presa de decisions i lamentaven que no es tingués en compte les diferents realitats del territori. El manifest es va fer arribar a Alba Camps i Roca, delegada de la Generalitat a la Catalunya Central.

Entrada similar