El Lluçanès vota independència amb el 80,92%

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Text” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” text_line_height=”1.8em”]

La jornada electoral del 10 de novembre ha estat, de nou, una victòria aclaparadora de les formacions independentistes al Lluçanès.  Els resultats, donen com a força més votada a Junts per Catalunya (JxCAT) amb 1682, per sobre d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) amb 1446 vots i la Candidatura d’Unitat Popular (CUP) amb 652 vots. Aquests resultats certifiquen la majoría independentista a la comarca, ja que en el passat pebliscit Estatal, al 28 d’abril, la majoria també va ser per les forces sobiranistes, en aquell cas per ERC amb 1921 vots, seguit de JxCAT amb 1666 i del Front Republicà per 314.

El vot a partits espanyols s’ha fragmentat. D’aquests, la primera força continúa sent el PSC amb 282 vots, ara bé, 129 menys que els comicis de l’abril passat. En segon lloc hi trobem En Comú Podem, força que es manté respecte les eleccions passades, amb 214 vots (a l’abril en va obtenir 244). El PP aconsegueix 121, posicionant-se com a tercera força espanyolista, aquesta vegada superant a Ciutadans, que en les passades eleccions estatals va obtenir 178 vots i, en aquesta tanda, 71. L’extrema dreta, Vox, suma suports, passant de 39 vots a l’abril a 75 en aquests comicis de novembre.

Per altra banda, els vots en blanc i nuls han augmentat. Passant de 27 a 49, els blancs; i de 29 a 38 els nuls. Respecte la participació, ha baixat, gairebé, 5 punts respecte a la participació de les eleccions d’abril que va ser del 80%.

 

Resultats de les eleccions Estatals del 10-N
Resultats de les eleccions Estatals del 10-N

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Entrada similar