El municipi d’Olost presenta, de nou, un altre procés de pressupostos participatius de cara el 2020. Aquesta vegada, la partida destinada per portar a terme els projectes guanyadors és de 20.000€. El nou procés es va presentar als habitants d’Olost i Santa Creu el passat 30 d’octubre, com a novetat, la nova manera de portar a terme les votacions.

En aquest procés les votacions es faran a través de la plataforma Decidim, Olost participa. Decidim es tracta d’una plataforma digital que permet articular de més fàcilment qualsevol tipus de procés participatiu i ciutadà. Aquesta plataforma ja és utilitzada per grans municipis de Catalunya com Barcelona, Sabadell o Sant Cugat o organitzacions com la Generalitat o la Diputació de Barcelona, ja que també serveix com a eina de consultes populars i d’apropament al ciutadà. Amb aquesta eina, l’Ajuntament d’Olost assegura que pretén donar un “ nou impuls” a la participació ciutadana i “fer-ho d’una manera més propera i transparent”.

A Decidim, i per tant, la participació als pressupostos, s’hi podran registrar totes les persones empadronades al municipi majors de 16 anys o que hi tinguin família o treballin al municipi, aquestes últimes ho hauran de notificar al govern municipal. Un cop registrades, es podran presentar projectes, votar i fer un seguiment de les votacions. //