En marxa el projecte de Salut Comunitària

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Text” background_layout=”light” text_orientation=”left” text_line_height=”1.8em” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Estan de la Fira
Els professionals sanitaris presents a la Fira de Sant Jaume

 

Els professionals del CAP de Prats han posat en marxa el projecte de Salut Comunitària al municipi, el qual es va donar a conèixer durant la Fira de Sant Jaume. El projecte té l’objectiu principal d’obtenir un diagnòstic de salut de la població de Prats de Lluçanès en conjunt, així com també aconseguir que la salut no es quedi dins de la consulta i surti al carrer.

Després de mesos mantenint reunions amb l’Ajuntament i diverses entitats del poble, a més de la formació del grup motor, el projecte de Salut Comunitària es va donar a conèixer durant la fira de Sant Jaume, sota el lema: “La Salut surt al carrer, volem saber la teva temperatura, vine i en parlem”. Professionals de la salut, membres de l’Ajuntament i diverses entitats van formar part d’una parada en la qual es van organitzar diverses activitats.

En una de les activitats que es va portar a terme durant la Fira de Sant Jaume hi havia un termòmetre de salut en el qual els habitants de Prats havien d’apuntar quina era la percepció de la seva salut, essent 0 el nivell més baix i 10 el més alt. Els resultats d’aquesta activitat demostren com la majoria de la població de Prats considera que la seva salut està per sobre del 5, mentre que poques persones creuen el contrari.

Una altra de les activitats consistia en identificar, en un mapa de Prats, a quin lloc la gent considerava que hi feia salut. Entre els més mencionats hi apareixia el bosc, el Santuari de Lurdes o Sant Sebastià. A partir d’aquí, els professionals de la salut faran un buidatge de totes les dades, les quals ajudaran a obtenir un diagnòstic de la salut dels habitants de Prats.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Entrada similar