El judici pel cas de coacció a una jove de Prats arriba 6 mesos després

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Text” background_layout=”light” text_orientation=”left” text_line_height=”1.8″ text_line_height_tablet=”1.8″ text_line_height_phone=”1.8″ use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

R448_Ainhoa

 

De la matinada del 21 de gener al 24 de juliol: 6 mesos després, l’Ainhoa Campdepadrós, víctima d’una agressió sexual, ha pogut declarar en el judici final, i resta ara a l’espera de la sentència definitiva. Tot va començar la matinada del 21 de gener, quan l’Ainhoa va sortir de festa amb un amic, en un local d’oci nocturn de Vic. Només entrar al local, un noi els va empipar en dues ocasions, però ells van seguir la nit amb normalitat, fins que en un moment, quan estaven ballant tranquil·lament, el mateix noi que els havia molestat anteriorment se li va acostar per darrera, la va abraçar i s’hi va arrambar prement-la contra el seu cos. Ella el va apartar i li va demanar que deixés de molestar-la.

Però això no va acabar aquí. Al cap d’una estona, l’Ainhoa va decidir explicar què havia passat al personal de seguretat del local, que la van informar de que podia denunciar-ho, ja que allò es tractava d’un abús sexual. “Hi ha molta falta d’informació, si el personal de seguretat no m’hagués dit que aquell fet era denunciable, jo no ho hagués fet”, comenta l’Ainhoa.

Després de tirar endavant la denúncia, l’Ainhoa es va posar en contacte amb una advocada del col·lectiu feminista de Vic, Adona’t, i una setmana després que es produïssin els fets, va arribar el judici, en el qual van declarar els implicats. Després del judici es va arxivar el cas, però l’Ainhoa, juntament amb l’ajuda de l’advocada, van decidir recórrer el cas.

Al cap d’uns mesos, l’Audiència Provincial de Barcelona va considerar que potser sí que hi havia hagut algunes coaccions, i es va reobrir el cas. El judici final va tenir lloc el passat 24 de juliol i ara el fiscal considera que va ser un delicte de coaccions i demana una multa d’un mes i tres euros al dia pel noi. Ara doncs, l’Ainhoa resta a l’espera del que dicti la sentència definitiva, però tot i això es mostra satisfeta, ja que “almenys hi ha hagut judici i l’Audiència Provincial de Barcelona ha considerat que hi havia coaccions”.

L’Ainhoa forma part del col·lectiu feminista del Lluçanès La Fetillera, i considera que això l’ha fet sentir acompanyada. “Sabia que elles em donarien suport en tot moment”, afirma Campdepadrós. En un principi, l’Ainhoa es va sentir insegura i es qüestionava si realment havia d’haver denunciat el cas, però amb el pas dels dies es va anar empoderant i reafirmant amb la decisió que havia pres. “Espero que serveixi d’exemple per altres persones, perquè denunciïn si es troben en casos així”, afirma Campdepadrós.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Entrada similar