Jordi Bruch guanya a Prats de Lluçanès

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Text” background_layout=”light” text_orientation=”left” text_line_height=”1.8em” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Un total de 679 vots han donat la victòria a Junts per Prats, amb Jordi Bruch com a número 1, que es manté a l’Ajuntament amb els mateixos regidors que l’any 2015, cinc. Aquesta vegada, però, els 5 regidors obtinguts per Junts per Prats col·loquen al partit de Bruch al capdavant, ja que la irrupció de dues noves candidatures ha alterat notablement el panorama municipal a Prats de Lluçanès. Esquerra Republicana de Catalunya, liderada per l’actual alcalde en funcions, Isaac Peraire, ha perdut tres regidors en comparació a l’última legislatura, passant dels 6 del 2015 als 3 obtinguts enguany (amb 504 vots). ERC passa, d’aquesta manera, a ser la segona força de l’Ajuntament de Prats de Lluçanès. La nova candidatura de Montse Juvanteny, que durant la passada legislatura ha estat regidora d’ERC a l’Ajuntament, ha obtingut 2 regidors (amb 288 vots) i col·loca a Movem Prats en tercera posició. La llista d’electors República Activa de Prats (R.A.P.) ha obtingut un total de 138 vots i s’estrena entrant al consistori amb 1 regidora, Queta Bosch. La disputa pel lideratge d’ERC a Prats de Lluçanès, entre Peraire i Juvanteny, i l’eclosió del R.A.P. ha provocat un fraccionament dels vots de l’esquerra i deixen entreveure diferents escenaris possibles. Per primera vegada a Prats de Lluçanès, les eleccions municipals d’enguany tanquen una llarga etapa de bipartidisme.

De totes maneres, l’entrada de Movem Prats al consistori i els possibles pactes que Juvanteny pugui tancar durant les pròximes setmanes poden ser la clau de volta en l’elecció d’un nou alcalde. ERC podria estendre la mà a Movem Prats i al R.A.P. per tal que un projecte d’esquerres lideri de nou el consistori pradenc, sumant un total de 6 regidors. Tot i així, els malentesos entre Juvanteny i l’equip d’Esquerra Republicana fan pensar que aquest és un escenari poc probable. L’altra probabilitat és un possible pacte entre Junts per Prats i Movem Prats, que, sumant un total de 7 regidors, podrien fer a Jordi Bruch el proper alcalde de Prats de Lluçanès. En aquest cas, ERC i R.A.P. passarien, amb 4 regidors, a l’oposició, amb Isaac Peraire com a cap de l’oposició. Peraire, l’actual batlle en funcions de Prats, ja ha declarat en una piulada a Twitter que el seu equip seguirà treballant “intensament i sense descans, amb honestedat i energia”. Sigui com sigui, caldrà veure com reaccionen les candidatures durant les properes setmanes, que seran decisives per la conformació del proper Ajuntament de Prats de Lluçanès.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Entrada similar