Prats registra 46 positius per COVID en només quinze dies

L’Ajuntament de Prats ha demanat “col·laboració i responsabilitat” a la població per frenar l’augment alarmant de casos registrats en les darreres setmanes. Des del dia 22 de març fins ara hi ha hagut 46 casos positius en proves PCR o d’antígens. L’alcalde del municipi, Jordi Bruch, es va adreçar a la població a través d’un vídeo en què remarca que “l’Àrea Bàsica de Salut treballa contra rellotge fent moltes proves”, i admet que encara hi poden haver més casos. “Esperem que d’aquí a uns dies pugui quedar com una anècdota”, diu Bruch en el vídeo. L’Ajuntament també s’ha posat a disposició de les persones que necessitin ajuda per fer la compra a través d’una borsa de voluntaris. Amb aquestes xifres, el de Prats és el brot comunitari més important a la comarca des de l’inici de la pandèmia, només és comparable amb els més de cinquanta positius registrats a la residència Montcel de Sant Boi a finals de setembre.

42 POSITIUS MÉS A LA COMARCA

Les dades de Prats van acompanyades d’un augment important de casos també arreu de la comarca, amb 42 nous positius per coronavirus. En total, doncs, aquesta quinzena al Lluçanès hi ha hagut 88 casos, gairebé el triple que la quinzena anterior, quan n’hi va haver 31. Al municipi d’Oristà se n’hi han registrat 13, a Olost 8, a Sant Feliu i Alpens 7, a Sant Boi 6 i a Sant Bartomeu 1. Lluçà, Perafita i Merlès s’han mantingut a 0, mentre que el departament de Salut no ofereix les dades dels municipis de menys habitants (Sant Agustí, Sant Martí i Sobremunt) per garantir-ne la confidencialitat.

10 GRUPS ESCOLARS LLUÇANENCS CONFINATS PER SETMANA SANTA

L’augment de casos entre la població també ha tingut els seus efectes en les escoles del Lluçanès, que comencen a recuperar la normalitat després de tots els positius registrats just abans de Setmana Santa: en un sol dia, el divendres dia 26, es van haver de confinar l’escola d’Oristà -que té un sol grup, tres grups a l’Escola Lluçanès de Prats i dos grups més a Sant Feliu. L’endemà, el dissabte 27, es va detectar un cas que va obligar a confinar dos grups de l’escola d’Olost. A l’Institut Castell del Quer també es va haver de confinar un grup per un positiu del dia 26, i un altre grup per un cas detectat el dia 29. La majoria de professors, mestres i alumnes afectats per aquests confinaments han pogut tornar a les aules aquest dimarts, dia 6, un cop superada la quarantena, excepte alguns que han donat positiu en els dies posteriors, ja durant les vacances, que s’han hagut de quedar a casa, però no han comportat més confinaments perquè ja no havien estat en contacte amb els seus companys.

Per contra, a Sant Boi només nou alumnes han pogut reprendre les classes després de Setmana Santa: els altres 19, entre els quals hi ha tot el grup d’infantil, continuen confinats després de detectar-se un cas positiu en un alumne del Casal de Setmana Santa. A les escoles de Perafita, Alpens, Santa Eulàlia i Sant Bartomeu no s’hi ha registrat cap cas en els darrers dies.//

Entrada similar