Al Lluçanès hi ha 343 treballadors afectats per ERTO

ERTOSllucanes

 

Al Lluçanès hi ha 343 treballadors i treballadores afectats per expedients de regulació temporal d’ocupació (ERTO), segons les dades del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya. Fins l’1 de maig hi hauria 62 empreses que haurien obert aquest procediment administratiu, que poden realitzar les que han de suspendre de manera temporal una part o la totalitat de la seva activitat.  Mentre duren els ERTO, els treballadors no es donen de baixa de la Seguretat Social, però van a l’atur i cobren el 70% del sou durant els primers 6 mesos.

La incidència dels ERTO al Lluçanès està per sota de la mitjana de Catalunya i les comarques veïnes, segurament perquè el sector dominant és el relacionat amb l’alimentació. Les 343 persones afectades representen un 22,8% del total de persones assalariades a la comarca. A tot Catalunya hi ha un 26,4% de treballadores afectades, a Osona representen el 24,1%, mentre que al Berguedà i al Bages són força superiors (37,6 i 31,8 %).

 

ATURATSabril-març19-20

Pel que fa a les xifres d’atur registrades aquests mesos de març i abril, s’observa un augment a remarcar. El mes de març es va tancar amb 293 persones a l’atur (14 més que el març del 2019). Amb només un mes la xifra ha augmentat en 21 noves persones aturades, arribant fins a les 314 d’aquest abril.

Entrada similar