El futbol català abaixa la persiana de la temporada

El desenllaç de les lligues en matèria de campió, ascensos i descensos es decidirà en un referèndum entre tots els clubs futbolístics de Catalunya

Per_Xavier Vilella

Classificació dels dos equips pradencs. Ambdós eren tercers, el F.C. Pradenc de Tercera Catalana de futbol, i el C.F.S Prats de Lluçanès de Primera Catalana de futbol sala
Classificació dels dos equips pradencs. Ambdós eren tercers, el F.C. Pradenc de Tercera Catalana de futbol, i el C.F.S Prats de Lluçanès de Primera Catalana de futbol sala

Ja feia setmanes que s’especulava amb la possibilitat d’una suspensió del Futbol a Catalunya i finalment la Federació ho va oficialitzar el passat dijous 23 d’abril, després de la reunió de la Junta Directiva celebrada per via telemàtica.
D’aquesta cimera en van transcendir alguns acords que afecten directament els clubs de casa nostra, ja que tant el Futbol Club Pradenc com el Club Futbol Sala Prats de Lluçanès prenen part en categories íntegrament gestionades per la Federació Catalana.
Cal remarcar que tant el Pradenc com el Futbol Sala estan classificats a la 3a posició de les seves lligues, en l’any del retorn a Tercera Catalana i del debut a Primera Catalana respectivament. Sens dubte, doncs, una excel·lent temporada que malauradament no s’ha pogut concloure de la manera desitjada.
Referent a la reunió, destaca el fet que la competició no es reprendrà fins la temporada 2020-2021, la qual probablement iniciarà l’activitat més tard del que estava previst, tal com ha afirmat el president de la Federació Catalana de Futbol, Joan Soteras.
El màxim representant del futbol a Catalunya reconeix que durant aquest més de maig es demanarà l’opinió a tots els clubs afectats i s’estudiaran totes les propostes per resoldre sobre si hi haurà campió o el títol quedarà desert; també el tema dels ascensos i descensos serà objectiu de debat i, un cop analitzats tots els escenaris possibles, la Federació Catalana de Futbol organitzarà un referèndum on els clubs podran votar una de les propostes que hi hagi sobre la taula.
La opció més votada serà aplicada per igual a tot el futbol Català, és a dir: de Primera Catalana a Quarta Catalana, tot el Futbol Base tant de futbol com de futbol sala, el Futbol Femení des de Preferent i el Futbol Sala des de Divisió d’Honor Catalana.
Soteras justifica aquesta via en tant que qualsevol decisió presa des de l’organisme que presideix seria injusta, i que per aquest motiu es donarà aquesta possibilitat a les organitzacions futbolístiques de Catalunya.
Finalment, des de la F.C.F. s’aprovarà un paquet de mesures que consistiran en la congelació i la reducció temporal de les quotes federatives a clubs i federats de cara a la pròxima temporada i també un ajut econòmic a la tresoreria dels clubs.

Entrada similar