Llum i memòria, protagonistes de l’Itineràncies

La llum, que ha il·luminat el campanar de Sant Sebastià des que van començar els mesos de pandèmia, va donar escalf al públic assistent als actes del 12è festival itineràncies.

Miquel Barcelona i Helena Gispert van commoure el públic assistent als jardins de Cal Bach, amb el moviment dels seus cossos, diumenge al migdia. “Roges”, una peça en procés de creació, aproxima les noves generacions a la memòria d’una època de postguerra, a partir de nous referents i també de testimonis en primera persona, com les vivències de veïns i veïnes de Prats, que es van poder escoltar durant l’espectacle.

A la tarda, el treball realitzat amb els alumnes de 6è de primària de les escoles de Prats de Lluçanès, va prendre forma dins l’església de Sant Sebastià. L’acció artística “Llum en temps de foscor”, va ser fruit del taller conduït per Ada Vilaró, en el que els alumnes reflexionaven sobre la llum.

L’acció va estar acompanyada amb la veu d’Eva Boixadé i les paraules d’Ada Vilaró i Assumpta Bassas. El moment més emotiu de la tarda es va viure a la sortida de l’església, mentre el ballarí Miquel Barcelona posava vida a través del moviment del seu cos, a les paraules de llum, que ressonaven davant l’esplanada de Sant Sebastià, mentre el sol s’anava ponent i il·luminava el poble.

L’acte es va concloure a l’hora que s’il·lumina el campanar de Sant Sebastià amb l’enlairament de fanalets de foc entre tots els valents i valentes que es van quedar fins a fer-se fosc.//

Entrada similar