Les escoles del Lluçanès comencen la setmana de Nadal amb 8 grups confinats

Foto: Marc Viñas. Arxiu

El Lluçanès ha començat la setmana de Nadal amb vuit grups escolars confinats. Una dada que coincideix amb l’augment de casos de coronavirus entre la població i que ha fet, en alguns casos, que les famílies hagin decidit no portar els fills a l’escola per evitar contagis just abans de festes.

En concret, a l’escola FEDAC de Prats hi ha tres grups confinats, i a l’escola Lluçanès, també de Prats, n’hi ha dos més. A l’escola els Roures, de Sant Feliu, n’hi ha un, i a l’escola La Monjoia, de Sant Bartomeu, també n’hi ha un, mentre que a l’escola Heurom de Perafita s’ha hagut de confinar tot educació infantil perquè formen un sol grup bombolla.

Cas a part és l’Institut Castell del Quer, perquè els alumnes ja estan inclosos en les franges de vacunació, i això fa que no s’hagin d’aïllar grups sencers, sinó únicament els alumnes que no estan immunitzats: ara mateix hi ha un grup amb aproximadament la meitat dels alumnes confinats, i un altre en què no s’ha hagut de confinar cap alumne perquè tots estaven vacunats. Això, però, canviarà després de Nadal, perquè el nou protocol fixa que els alumnes dels grups on hi hagi hagut un positiu s’hauran de tornar a confinar, tant si estan immunitzats com si no.

Tornen les restriccions
Aquest mateix dilluns la Generalitat ha anunciat noves mesures que entraran en vigor aquesta setmana si la justícia ho avala: es prohibiran les reunions de més de 10 persones, tornen les limitacions en els aforaments i es planteja tornar a aplicar el toc de queda d’1 a 6 de la matinada. Les noves mesures arriben després que la pandèmia s’hagi agreujat en molt poc marge de temps. En tan sols una setmana, els contagis a Catalunya s’han duplicat.

Entrada similar