Arrenca un nou curs escolar
[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Text” background_layout=”light” text_orientation=”left” text_line_height=”1.8em” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]
El curs escolar 2018/19 va començar amb normalitat aquest 12 de setembre a totes les escoles de Catalunya i també del Lluçanès. Enguany l’alumnat s’ha mantingut bastant estable a la majoria d’escoles, si bé destaca l’augment de 19 alumnes a l’Institut Castell del Quer o de 13 alumnes a l’escola Lluçanès de Prats, mentre que les escoles que han reduït l’alumnat han estat poques i la reducció ha estat baixa.
Pel que fa al professorat, el número de places ha augmentat lleument de 107,5 a 114 places. Es segueixen notant les retallades dels últims anys, que provoquen que les mestres segueixin tenint més hores lectives que anys enrere. Hi ha més professorat però també hi ha més alumnes.
Les diferents escoles del Lluçanès seguiran endavant amb els seus respectius projectes, i algunes d’elles també en començaran de nous: a l’escola Terra Nostra d’Olost incidiran, al llarg d’aquest curs, en les herbes remeieres, a l’escola FEDAC de Prats treballaran el projecte SMART, que persegueix l’objectiu d’obtenir el segell de qualitat; a l’escola la Montjoia de Sant Bartomeu treballaran la robòtica a tota la primària, i als Roures de Sant Feliu s’incorporaran al projecte Emprenedoria del Consorci del Lluçanès. Altres novetats destacables són que l’esoola d’Alpens ha ampliat el pati amb el suport de l’ajuntament, i a Perafita sembla que es tirarà endavant l’ampliació de l’escola.
El curs 2018/19 compta amb 904 alumnes, 32 més que l’anterior
Final al projecte ERASMUS
L’escola Lluçanès de Prats ha estat treballant els darrers tres anys amb diferents països europeus a través del projecte ERASMUS, un projecte que aquest any arriba al seu final. Dins del marc d’aquest projecte, els diferents països han organitzat una sèrie d’activitats conjuntament, però cada escola l’ha portat a la pràctica a la seva manera. L’escola Lluçanès n’ha estat la coordinadora, i per ells és molt important la cloenda que es celebrarà al llarg del curs.
Inici de curs excepcional pels gafarrons
El curs escolar a Santa Eulàlia comença d’una manera excepcional: sense escola. El que ha sigut l’edifici del col·legi fins ara, romandrà tancat, en principi, fins el gener a causa d’unes obres d’ampliació i millora del centre, ja que les actuals instal·lacions no poden acollir amb comoditat els 37 alumnes que aquest any cursaran Educació Infantil i Primària.
A més a més, el poble “ha patit” un allau de naixements en els últims 3 anys que asseguren la continuïtat de l’escola. Així, els alumnes es repartiran pels edificis públics de la localitat en funció de la seva edat: el parvulari romandrà a la sala polivalent del local social, on s’ha habilitat el mobiliari de l’aula; i la resta de cursos ocuparan les sales del Telecentre. L’hora d’esbarjo serà a la Plaça 1 d’Octubre.
[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]