635 positius: El 8% de lluçanencs han passat el cornavirus en l’últim mes

Del 5 de desembre fins al 9 de gener, coincidint amb el creixement de la variant òmicron de la covid, el Lluçanès ha registrat 635 casos positius, el que significa un 8,4% del total de la població. Són dades que, com sempre, no inclouen els casos de Sant Agustí, Sant Martí i Sobremunt per garantir-ne la confidencialitat.
Amb aquests números, el Lluçanès assoleix unes xifres de rècord, mai vistes durant la pandèmia. Per pobles, Prats lidera el rànquing amb 221 casos. Per darrere hi ha els 95 de Sant Bartomeu, 90 d’Olost, 44 de Perafita, 42 de Sant Feliu, 40 d’Oristà, 35 de Sant Boi, 29 d’Alpens, 25 de Lluçà i 14 de Merlès.
Amb aquestes dades es confirma la tendència a l’alta dels darrers mesos, accentuada ara per les festes de Nadal. La segona meitat de novembre es van detectar una setantena de casos al Lluçanès, mentre a principis de desembre en poc més d’una setmana ja es van detectar més de 150 casos. Aquesta mateixa setmana l’Organització Mundial de la Salut ha pronosticat que la meitat de població europea s’haurà contagiat amb òmicron d’aquí a dos mesos.

La multiplicació de casos entre la població també ha tingut conseqüències entre els col·lectius més vulnerables, com ara la gent gran.
És el cas de la residències del Lluçanès, on el virus hi ha entrat amb força però ha provocat infeccions lleus gràcies a l’administració de les terceres dosis de la vacuna, aquest setembre.//

Per_ Ferran Vila Cabanas

Entrada similar