L’última fase de la desescalada arriba amb un únic diagnosticat en quinze dies

El Lluçanès va entrar dilluns a la fase 3 de la desescalada i des d’aquesta mitjanit ja hi ha entrat tota Catalunya. D’aquesta manera, amb la decisió anunciada ahir a la tarda per la Generalitat i el Ministeri, ja es pot circular lliurement per tot el territori i és el govern català l’encarregat d’establir les mesures que calgui per prevenir un rebrot del Coronavirus. Aquesta setmana, doncs, és la primera en què el Lluçanès pot rebre visitants de les altres regions sanitàries, i també la primera en què un lluçanenc es pot desplaçar lliurement a qualsevol punt del país o fins i tot a l’estranger, amb la reobertura progressiva de les fronteres prevista per aquest dissabte, dia 21. Dilluns caurà l’estat d’alarma, i és de preveure que les restriccions a partir d’ara es concentrin en impedir els esdeveniments massius i en reforçar les mesures d’higiene i precaució com mantenir la distància de seguretat, l’ús de mascareta i rentar-se les mans.

Només un nou positiu per Coronavirus a l’ABS Lluçanès
En els últims quinze dies s’ha registrat un sol positiu per Coronavirus a l’Àrea Bàsica de Salut (ABS) Lluçanès, mentre que en l’anterior quinzena se n’havien diagnosticat cinc.
Les xifres oficials situen els casos confirmats per PCR o test ràpid des de l’inici de la pandèmia en 27, i els sospitosos, que han presentat símptomes i un professional facultatiu els ha classificat com a possible cas, en 311. Són un positiu i 46 sospitosos més que ara fa quinze dies, mentre que en la quinzena anterior hi havia hagut un augment d’una seixantena de casos. Amb tot, cal tenir present que un criteri per establir els “casos sospitosos” pot ser l’aparició de qualsevol símptoma compatible amb el Coronavirus, encara que podria correspondre en realitat a una altra malaltia.
Les dades corresponen a aquelles persones que s’ha pogut identificar la seva zona de residència. En el cas de l’ABS Lluçanès, l’àrea engloba Prats, Olost, Lluçà, Perafita, Sant Bartomeu, Sant Martí, Oristà i Merlès, i no inclou Sant Feliu (que pertany a l’ABS d’Artés) i Sant Boi, Alpens, Sant Agustí i Sobremunt (que pertanyen a l’ABS de Sant Quirze).//

Entrada similar