Alcem-nos contra el Racisme

Ilyas Azzarouali

La història de la humanitat és plena de barbaritats, de crims que han marcat la història amb patiment i crueltat i que un cop han caigut en l’oblit han estat repetits, pedres amb les quals hem patinat vegades i vegades, com si no fóssim capaços d’aprendre’n. Això és el que passa amb el racisme, cada dia vivim això a casa nostra i ho oblidem tot molt ràpid.

No cal anar gaire lluny, actualment a Catalunya i arreu del món vivim una crisi social i econòmica sense precedents i part de la societat han decidit carregar a les nostres espatlles la culpa de tot això.

Mentre ens retallen la vida, endureixen les lleis per reprimir tot moviment social i utilitzen els mitjans per criminalitzar-los i desviar-ne l’atenció a la vegada que permeten i, fins i tot, fomenten els discursos xenòfobs per aconseguir canalitzar la frustració i la ràbia de la classe treballadora sobre un fals enemic: la població immigrant, el sector més desfavorit de la nostra societat. Les classes populars més coaccionables entren en el joc, atacant els símptomes sense veure la malaltia, atacant les classes més pobres com si aquestes fossin les responsables de la pobresa, i més que això, permetent els rencors perquè les classes populars s’ataquin entre si.

Jo, que últimament he viatjat força pel món, constato en quina mesura un immigrant i aquest cas nom àrab en un passaport suscita desconfiança i sospita. L’any 2017 vaig arribar a ser retingut durant més d’una hora en una habitació de l’aeroport del Prat sense que se m’acusés de res i sense haver fet res d’il·legal. El meu crim era ser àrab. Aquesta història es repeteix cada dia amb centenars de milers de viatgers immigrants. Com a negres, àrabs, musulmans o marroquins la nostra imatge és negativa. Tenim mala reputació. Som vistos tal com eren vistos els comunistes en l’època de la guerra freda.

No ens queixem. Acusem als racistes de no respectar-nos. Som nosaltres els immigrants conscients de la nostra situació, els que hem de lluitar contra els impostors, els falsificadors, els mentiders, els que corrompen la nostra imatge i la nostra història i sacrifiquen el futur dels nostres joves.

No veiem resposta per part dels polítics amb més poder, no veiem actuacions que eliminin, tallin d’arrel, el problema de classe que genera el racisme i la xenofòbia. La gran majoria dels partits polítics catalans aquí, al Principat, passen per alt les brutals acusacions que es fan contra la població immigrada; i és per això que RECLAMEM BEN ALT I BEN FORT QUE TOTES LES JOVES A TOTS ELS POBLES, VILES I CIUTATS S’ANIMIN A LLUITAR, A COMBATRE EL FEIXISME I EL RACISME. Contra el feixisme i els abusos policials, responem!

(manifest llegit en la concentració contra el racisme a Sant Feliu Sasserra el 16 de juny de 2020)

Entrada similar