Prats aprova les ordenances pel 2018

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Text” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

 

El ple de l’Ajuntament de Prats va aprovar les ordenances fiscals per al 2018, el passat dimecres 25 d’octubre. Marcat pel moment històric que viu el país, també es van aprovar 4 mocions de caràcter nacional.

Com va explicar Isaac Peraire, alcalde de Prats (ERC), “després de la sacsejada que vam fer fa dos anys, enguany són unes ordenances de continuïtat”. L’IBI, l’IAE i l’impost de circulació es congelen, i no es modifica el preu de les llicències de taxi, de comunicació d’obres, de l’escola bressol, la piscina municipal o les pistes de pàdel. Peraire va remarcar que la taxa d’escombraries no es toca, i va aprofitar, juntament amb la regidora de medi ambient, Glòria Borralleres, per felicitar els ciutadans del poble pels bons resultats assolits després d’un any de Porta a Porta.

Per l’oposició (PDeCAT), hauria sigut convenient baixar l’IBI, després de les actualitzacions del cadastre i els augments dels últims anys. Van afegir que hagués sigut positiu baixar la taxa de recollida de residus, per “premiar la tria ben feta”. Aquesta i altres discordançes van moure els 5 regidors de l’oposició a votar en contra de les ordenances, que es van aprovar amb els 6 vots del grup d’ERC.

El ple també va aprovar les bases de la subvenció i foment d’ocupació, la convocatòria per als ajuts a creació de nous establiments comercials i per a la modernització de locals comercials.

pleprats

 

4 mocions nacionals

El moment històric no va passar desapercebut, i es van aprovar 4 mocions al respecte. La primera va servir per condemnar la brutalitat policial de l’estat a Catalunya i exigir la retirada de les forces d’ocupació. La segona expressava agraïment i felicitació al poble de Prats per la defensa del col·legi electoral i les urnes durant l’1 d’octubre, i acordava posar el nom “sala de l’1 d’octubre” al local on es va dur a terme la votació, i “plaça de l’1 d’octubre” a l’antiga plaça de Can Claus.

La tercera exigia la llibertat de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, i la quarta demanava aturar la suspensió de l’autonomia de Catalunya i mostrava el suport al Govern de Catalunya per fer efectiu el mandat popular del passat 1 d’octubre.

Per a més informació, podeu veure el vídeo del ple o consultar la notícia a la web de l’ajuntament de Prats.

 

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Entrada similar