Consorci del Lluçanès, una eina útil

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”3_4″][et_pb_text admin_label=”Text” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” text_font_size_last_edited=”on|desktop” custom_margin=”10px|20px||20px” custom_margin_tablet=”|||20px” custom_margin_last_edited=”on|desktop” text_font_size=”16″ text_font_size_phone=”13″ text_line_height=”1.8em”]

Per_Isaac Peraire, president del Consorci del Lluçanès

El Consorci del Lluçanès és una eina útil per a la gent del Lluçanès, pels ajuntaments i pel territori. I és que són moltes les necessitats del Lluçanès, de les persones que hi vivim, dels ajuntaments o del teixit empresarial i social que hi actuem. Si sumem esforços, podem afrontar molt millor les necessitats que tenim. Des del Consorci creiem que els serveis públics de proximitat són els que tenen més impacte i els que s’adapten millor al territori. Aquest és el principal objectiu del Consorci.

La “Memòria 2017”, que podeu consultar a la pàgina web o al vostre ajuntament, recull les dades més destacades de la feina realitzada des d’aquesta institució. 114 serveis i programes – 14 més que l’any anterior- que han portat a tenir 25.141 beneficiaris i participants – gairebé 10.000 més que l’any passat-. Un salt important gràcies a una tasca ingent de l’equip tècnic i polític del Consorci i dels ajuntaments.

Cal destacar el reeixit naixement de l’Escola de Música i Arts del Lluçanès (i que de ben segur aquest 2018 seguirà creixent), el servei pioner de recollida de plàstics agrícoles en explotacions o el salt en el servei de promoció turística.

Cal sembrar avui per segar demà, per això durant el 2017 també hem plantat llavors que ben aviat veuran la llum i que són de gran importància per la comarca: la Cooperativa “Cuidem Lluçanès”, nascuda de l’impuls de diferents persones; la Xarxa de Serveis de Petita Infància i Família del Lluçanès o el servei mancomunat de recollida de residus voluminosos. Tot això, a més de tots els serveis habituals d’ocupació, desenvolupament rural, formació, empresa, comunicació, centre de serveis, esports, educació…

Per últim, cal informar que tot plegat s’ha portat a terme amb una rigorosa gestió econòmica. El Consorci va tancar l’any 2017 amb un 0% d’endeutament i un romanent de tresoreria de 217.509,16€. És a dir, augmentant els serveis i beneficiaris, un augment molt significatiu dels diners invertits (per cada euro invertit per habitant n’han retornat 4,58€, quan l’any anterior havia estat de 3,64€) i mantenint un bon estat de salut econòmica.

En definitiva, el Consorci és una eina útil pel Lluçanès que treballa i vol seguir treballant per a la gent del Lluçanès, pels ajuntaments i pel territori. Imagineu-vos com d’útil podria ser l’eina si pogués tenir el reconeixement merescut per enfortir-la, i tingués al seu abast més possibilitats i recursos, així com interlocució directa amb les administracions superiors. Seguim.

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_4″][et_pb_image admin_label=”Image” src=”https://larella.cat/wp-content/uploads/2018/04/PERAIRE.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” animation=”left” sticky=”off” align=”left” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”] [/et_pb_image][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Entrada similar