Els bombers protesten per la falta de personal

El parc de bombers de Prats de Lluçanès ha mostrat, durant les darreres setmanes, el malestar que es viu dins aquest cos per la falta de recursos econòmics i de personal.

En el cas de Prats, el mínim de bombers durant un torn és de 3, i en diverses ocasions s’han quedat amb només 2, fet que obliga a altres treballadors a fer jornades extres voluntàries si es vol evitar abaixar les portes del parc.

Després de la protesta de bombers portada a terme a finals de novembre, diversos parcs d’arreu del país han protestat negant-se a fer hores extra, de manera que  s’han hagut de tancar les portes del parc en més d’una ocasió. Una mesura excepcional que s’ha degut a la falta d’efectius.

Cal afegir que les hores extres no són obligatories, i els bombers pradencs porten uns 4 anys fent-ne per mantenir el servei estable, com ha explicat a LaRella un bomber pradenc. A més a més, com ha afegit, a vegades han de fer suport en algun dels 5 parcs de la Catalunya Central que segons els criteris de l’Administració no es poden tancar (el de Manresa, Vic, Berga, Solsona i Guardiola de Berguedà).

En aquest sentit, quan el parc de Prats queda per sota del personal mínim, en cas de sinistre a la zona, han de venir bombers del voltant, en aquest cas de Berga o de Vic.

Els bombers demanen “convocatòries d’oposicions per tal que entri personal nou”, i així evitar quedar per sota dels mínims establerts. Torelló o Moià són altres exemples de parcs de la Catalunya central que han hagut de tancat en diverses ocasions durant els darrers mesos, per falta de personal.

L’Ajuntament reclama “una solució immediata”

L’alcalde de Prats, Isaac Peraire, va explicar a través de les xarxes socials que ha adreçat una carta al conseller de l’Interior, Miquel Buch, per exposar-li el malestar de l’Ajuntament per aquests tancaments puntuals. En la carta, Peraire recorda que el de Prats és un parc de Bombers “en una situació estratègica” i reclama al conseller “una solució immediata”. L’alcalde agraeix, per altra banda, la informació rebuda per part del cap del Parc i del mateix Conseller.

Entrada similar