Més de 50 positius per coronavirus en un brot a la residència Montcel de St. Boi

El sistema d’atenció primària va detectar a mitjans de la setmana passada un brot de coronavirus que afecta bona part dels usuaris de la residència de salut mental Montcel de Sant Boi de Lluçanès. En total, Salut ha confirmat 55 testos positius entre els 74 residents, a més dels diversos treballadors que s’han vist afectats per la malaltia. Si bé la majoria d’usuaris són asimptomàtics o presenten símptomes lleus, un dels positius ha requerit ingrés hospitalari i el seu estat de salut és estable.
Fins a la residència s’hi han traslladat diversos equips de l’Atenció Primària i de Salut Pública, que seran els encarregats de determinar quin ha sigut l’origen del brot. A hores d’ara el centre segueix sectoritzat (és a dir, s’han fet aïllaments per zones) per mirar d’aturar la propagació de la malaltia.

MÀXIMA PRECAUCIÓ A SANT BOI
El brot a la residència Montcel ha encès totes les alarmes a Sant Boi, on s’han reforçat les mesures de prevenció que ja s’estaven prenent. Des de l’ajuntament s’ha fet públic un comunicat en què es demana “calma” perquè s’està tractant el brot, però també “tensió” per no abaixar la guàrdia. En aquest sentit, al poble s’han anul·lat activitats com la petanca, el seguiment dels partits del Barça al Centre, diversos cursos i altres activitats esportives com el gimnàs o l’spinning.


LA RESIDÈNCIA ELS MUNTS, EN ALERTA
On també ha arribat l’enduriment de les mesures és a l’altra residència del poble, que no ha detectat cap cas entre els seus usuaris, en aquest cas gent gran. “S’ha tancat absolutament la residència i hem tallat els vincles amb l’exterior, tanquem portes i esperem a veure què passa”, diuen des de la direcció. A més, tothom qui hi treballa i havia tingut algun vincle amb persones que han donat positiu s’ha quedat a casa per precaució. Amb aquestes mesures, que s’aplicaran durant com a mínim 14 dies, volen assegurar que el virus no pugui entrar a l’edifici. A més, des de la residència s’han posat a disposició de la residència Montcel per ajudar si és necessari.

Es disparen a 12 els nous casos de coronavirus a l’ABS Lluçanès

Des de principis de setembre el departament de Salut ha reportat 12 nous casos de coronavirus confirmats per PCR i 128 nous casos sospitosos a l’ABS Lluçanès (Prats, Olost, Lluçà, Perafita, Sant Bartomeu, Sant Martí, Oristà i Merlès). En total, des que va començar la pandèmia, a l’ABS Lluçanès (que no inclou Sant Feliu, Sant Boi, Alpens, Sant Agustí i Sobremunt) s’hi han registrat 59 positius i 749 casos sospitosos. La Generalitat ha advertit de l’empitjorament de la situació a la Catalunya Central i especialment a Osona, que ja és la segona comarca amb més risc de rebrot.//

Entrada similar